Balikna supermarket

Tatanya: Kuring keur dimimitian perhatikeun hiji shift tina naon lumangsung ampir dua dekade katukang, lamun well-dipikawanoh supermarket ritel tatu nepi usaha maranéhanana di Nigeria. Sigana geuwat set sejen tina ventures ageung sapertos anu dimimitian némbongkeun up di nagara. Mangga enlighten kuring kana naon geus nyieun keur robah-of-haté ku supermarket ageung ka kiwari nunjukkeun sering dipake tinimbang keur Nigeria (sababaraha anu malah hinting seja kitu dina skala grand), jeung lamun aya moal jadi polusi rencang sahiji cara urang - Justin Akimbo

supermarket

Dina cecemar Anjeun (Nigerian) cara, sabalikna nyaeta naon abdi ngarasa bakal kasus jeung balikna ieu supermarket ageung, bade ku tabrakan hadir globalisasi sarta rencang maranéhna pro-kompetisi jeung pasar-ékonomi keur vogue nu. Ti sudut pandang sajarah, supermarket (mindeng disebut dieu sakumaha toko departmental) kawas Kingsway, Leventis, toko UTC dioperasikeun di Nigeria saprak kamerdekaan nagara urang di 1960 up kantos ngeunaan pertengahan taun 1990-an. Maranéhanana fallout sahiji pendekatan pos-kolonial pikeun pamasaran ritel, mun cater pikeun kaperluan sésa pajabat Britania (masih di layanan pamaréntah jeung pausahaan multinasional) jeung sababaraha elit Nigerian lila sanggeus Kamerdikaan.

Pendekatan pamasaran usaha ieu diadopsi lajeng teu bisa sustained sakumaha lingkungan ékonomi nagara urang nyeepkeun robah warna ka warna béda. lingkungan operasi kasar di nagara, nu dikumpulkeun uap utamana dina taun 1980, kapaksa aranjeunna keur ngamimitian shutting handap sababaraha operasi maranéhna. The leungit Kingsway Toko ngeunaan awal taun 1990 ditandaan awal panutupanana lengkep supermarket ritel utama dina bentang bisnis Nigeria urang.

supermarket ieu narilep up utamana keur alesan henteu mampuh pikeun ngarobah konsép pamasaran nu éta skewed kana ni'mat nu euyeub (vestiges tina méntalitas kolonial), jeung gagal bersaing salaku hasilna. leuwih kitu, usaha ieu teu bisa tahan kawijakan pamaréntah wanoh. Pamarentah Nigerian, ngeunaan pertengahan 1980 neruskeun strategi substitusi impor, nu ieu diperkirakeun ajak pertumbuhan industri jero nagara dina raraga ngurangan impor produk dijieun, ngahemat devisa, nyieun jobs, sarta ngurangan beungbeurat kagumantungan.

A supermarket ngarupakeun bentuk toko sembako (toko nu nawarkeun rupa-rupa kadaharan jeung somah barang dagangan), sarta dikelompokeun kana departemén. Dina watesan spésifikasi, supermarket ilaharna ngandung daging, seger ngahasilkeun, pausahaan susu, jeung departemén barang dipanggang, sapanjang kalawan spasi rak ditangtayungan pikeun barang canned na rangkep ogé pikeun sagala rupa barang non-kadaharan kawas cleaners somah, produk apoték na ingon-ingon suplai.

Paling supermarket ogé ngajual rupa-rupa produk rumah tangga lianna nu dikonsumsi sacara rutin, kayaning alkohol (dimana diijinkeun), ubar, jeung baju. Sababaraha toko ngajual rupa-laér leuwih lega produk non-dahareun. Konsumén biasana balanja ku cara nempatkeun dagangan maranéhanana dipilih kana carts balanja (ogé trolleys atanapi baskets) utamana alatan leuwih sering dipake tinimbang keur timer jasa, sarta pembayaran keur naon dibeuli di parios.

Asupna Shoprite, a supermarket ageung kalayan akar na di Afrika Kidul, di 2007 ditandaan balikna supermarket kana pamandangan bisnis Nigerian. Bisnis geus jadi nguntungkeun pikeun Shoprite yén toko di Surulere na Alausa geus nyetél, tambahan keur titik nyokot-off awal taun Lekki (sadayana di Lagos). Eta geus jangji baris ngadegkeun 10 mal sumebar ka sakuliah Nigeria (kalawan loba harepanana, inklusif of Abuja, Enugu, Port-Harcourt na Ilorin) dina kuliah alatan.

Wal-Kemranjén, foremost low-harga barang dagangan toko ritel America urang geus perencanaan pikeun muka dua toko di Nigeria pas. Éta Corporation publik sadunya panggedena urang nalika rengking ku bagi hasil, nu dunungan swasta pangbadagna di dunya kalawan leuwih 2 juta pagawé sarta pangecér panggedena di dunya. Wal-Kemranjén boga 8,500 toko di 15 nagara. pepkor, grup supermarket sejen nu nargétkeun earners-panghasilan low, ngarencanakeun keur muka toko Nigerian kahijina nyanghareupan ahir 2012. Ieu intends ka setelan tentang 50 toko di nagara nu teuing engké.

Rada kawas naon lumangsung di poé Leventis, Kingsway na UTC toko, lamun model bisnis anu aimed utamina di euyeub, jeung toko bisi item utamana diimpor, set anyar ieu ventures sarupa kiwari némbongkeun up di nagara nu écés bakal sukses bade ku strategi marketing lengkep deferent nu cocog trend global ayeuna. The ciri khas strategi marketing maranéhanana hinged on leuwih ti 75% produk on tampilan keur sourced ti suppliers Nigerian sarta patani. Sumawona, aranjeunna geus ditémbongkeun leuwih sering dipake tinimbang keur employing sarta latihan rébuan Nigerians - KOMUNITAS sumber jelas ngeunaan nyieun gawean loba diperlukeun sabudeureun.

usaha pamaréntah ayeuna urang nuju luring investor asing, sakumaha conveyed ku dinamisme Menteri Perdagangan na Investment, sigana jadi bungbuahan ngahasilkeun. Bade ku drift ieu, anu nyebutkeun supermarket ageung lianna kayaning Carrefour, Margamulya, Sainsbury urang, Asda, Woolworths, Safeway, tanda & Spencer moal buka panto maranéhanana di Nigeria lila? Ieu datang dina hiji waktu lamun fokus investor geus bergeser ka arah Afrika (ku pasar ampir miliar jelema, sumberdaya badag sarta pendudukna ngora), jeung Nigeria occupying panggung puseur. Teu aya ragu eta daya tarik tina pasar Nigerian geus bearing on tumuwuh gancang kelas tengah nagara urang (nu earns antara N80, 000 jeung N100, 000 bulanan atawa ngeunaan $6,000 – $7,500 unggal taun).

Dina spite insiden awon tina kerawanan, sakumaha championed ku "Boko Haram" (anu jangjang kuring yakin bakal lila clipped), Nigeria masih tetep hiji tujuan pikaresepeun pikeun investor jeung dipikaresep getol di pasar munculna. Kuring nelepon kana usaha Nigerian teuing, mun gabung dina 'band gerbong' na perlu diposisikan mun Fedi ti trend anyar ieu.

Kaunggulan tina supermarket, nu diantarana di handap moal kudu overlooked: Harga tag nyieun keur meuli gampang; rezeki pikeun purchasing sadaya item di handapeun hateup sarua; produk keur biasana ditawarkeun dina harga low ti margins ngurangan; mindeng mampuh produk seger alatan offloading biasa stok; nyieun nawaran promosi sadia; nanggung ongkos dagangan handap ti ékonomi skala; nawiskeun rupa hadé barang; mindeng ngaganti barang balik lamun nasabah ngawadul, jsb.

Ku mecenghulna supermarket ieu, Kuring ngarasa ngembangkeun hiji "budaya supermarket" dina Nigeria lila - KOMUNITAS simpangan tina kaprah Sistim bedah exploitative haggle ayeuna.

[ad # FooterText]

Jadi munggaran mairan dina "Balikna supermarket"

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.


*