Persépsi umum jeung Pamaréntahan Good (4)

Public Perception and Good GovernanceTatanya: Salaku persépsi publik téh penting pikeun naon keur dibere pikeun tujuan konsumsi, kumaha bisa kieu bisa patali jeung kaayaan di Nigeria vis-à-vis standar kiwari governance di nagara - A.O. Equan

Salaku elucidated saméméhna pikeun leungeun séjén pamaréntah (yudikatif, hal nu nyieun undang-undang), ieu bagian concluding of commentary kuring, nu underscores persépsi umum tina eksekutip (di tingkat féderal, keur kaperluan ieu) di consonance kalayan ukuran tina governance, ogé nunjuk dina relevansi jeung pamasaran. Ngan resep dina pamasaran komérsial, ningali kinerja offshoot ieu pamaréntah salaku "produk" bari publik atawa Nigerians sangkan nepi "pamakéna". kapersidenan nu, sakumaha personified ku Présidén, ngawengku tahap puseur dieu.

Bade ku ungkapan tina loba nu geus dijieun kontak pribadi jeung Présidén ayeuna (Abdi henteu), Presiden Goodluck Jonathan sigana mibanda hiji Mien amiable (a "nice guy"). jelas, jadi loba teu tiasa sadayana janten salah. Nigerians anu condong ka arah keur swayed utamana ku tret ieu salaku dadasar pikeun maturan rojongan pikeun Presiden ieu mangsa pamilihan umum panungtungan di 2011. Ieu sumping dina hiji waktu lamun aya panggero clarion (utamana ku grup masarakat civic, pihak kabetot séjén, sarta loba anu hayang Nigeria ogé) pikeun kapentingan renewed arah pamilu dilakukeun di nagara. leuwih kitu, sanggeus éta 2007 pamilu anu acclaimed geus fallen handap standar wae, kaasup dmana of a mahluk Nigerian has dibikeun turun pondok (komo thorny) tungtung tina iteuk ku Panyekel kantor publik saméméh mangsa ieu. Tumiba kaluar éta kurangna publik dipikaresep dina Sistim pulitik.

Dina kursus kampanye electioneering nu patali, kalawan sipit ieu keur "bodo nice", jangji Presiden Goodluck Jonathan ngeunaan transforming Nigeria kana naon sagala wished pikeun swung jutaan dina kahadean na. janji pamilihan dijieun kaasup - Curbing korupsi ka extent signifikan; stemming masalah prevailing of kerawanan; ngembangkeun infrastructural ningkat; tackling sektor kakuatan deplorable; stemming leuwih gumantungna kana pendapatan minyak; isu ngeunaan sektor industri pengolahan ampir rubuh; ngalalaworakeun tatanén, waragad inadequate tina atikan, kaséhatan sarta séktor konci séjén; jsb.

Kajadian babaturan deukeut jeung "nice guy" sikep, Bapa. gaya Presiden urang nu kuring ngakuan janten illustrative of deliberations di-jero, jauh-ngahontal rundingan, tur simpati keur bearing nguntungkeun dipikaresep, ngajadikeun pikeun tardiness atanapi waktos konsumsi. sedih, waktos aya naon teu boga Nigerians geuwat. Tempo ditanggap kinerja luster kurangna masarakat Panyekel kantor pulitik ti Advent di démokrasi dina 1999, diangkat ekspektasi rahayat ngeunaan pangiriman ieu Presiden urang dina janji, geus nyieun aya grounds pikeun condoning formulir salah sahiji vacillation. Nigerians ayeuna gaduh maranéhna 'panon glued' pikeun ampir unggal hambalan Presiden ieu nyokot di urus. Sagala gambaran ditanggap ragrag handap ieu 'amoy tinggi' condong ngahasilkeun kritik, ku kituna hiji lumangsung 'bashing' tina Bapak Presiden sarta timnya.

A konsekuensi utama sorotan panasaran ieu dina kinerja eksekutif geus nyababkeun naon atuh nempo Gedekeun sakumaha unpatriotic isu, sarta tumuwuh Spade kritik nu jelas kondisi teu sabar umum nuju kumaha panangan ieu pamaréntah ieu mawa-on. Sababaraha jelas dina domain publik ngawengku:
– Ditanggap cuek ngeunaan korupsi (gegedean, nyebar sarta pervasive). Yén perang di korupsi keur perang tanpa korban
– isu ieu sigana bisa 'niupan di angin': Leuwih $ 244million injeuman mindahkeun deal; $1.5miliar deal minyak Malabu; N278billion scam mancén; scam mancén Pulisi N32.8billion; $3.6juta Kadutaan AS duit laundry; acclaimed $620,000 operasi nyeureud.
– Persetujuan ti N245 milyar keur mayar kanggo subsidi BBM, na tungtung nepi belanja N3 triliun.
– Yén Nigeria jeung korupsi kiwari muncul janten dua sisi koin sarua, tur teu aya political will ngarobih ieu.
-kinerja Dismal of Nigeria di London 2012 Olimpiade, hinged on korupsi di olahraga.
– tantangan kaamanan masif [terorisme, penculikan, perampokan pakarang, kekerasan Panwaslu, abuses HAM, hired rajapati, jsb]. Yén moal dinten pas tanpa warta tina sababaraha nyawa keur wasted dina kaayaan murni bisa nyingkahan.
– Nigeria kiwari hijina nagara di dunya mana minyak atah dicokot ku batur, nyieun hiji gambaran ngeunaan nagara mana bae mana.
– Gaji badag pikeun Panyekel kantor pulitik, sedengkeun mobilisasi Pajeg jeung Komisi Alokasi FISKAL (RMFAC) geus écés pilari jalan séjén.
– Kira-kira 30 per cent tina anggaran taunan keur pér on anggaran ibukota sarta sésana dina pengeluaran kumat, nyieun pikeun anggapan umum yen putting up infrastruktur ekonomi jeung sosial (nu bakal toél kahirupan masarakat) bakal salawasna tetep a 'pipa impian'. lajeng batur.

Kuring ngakuan yén ekspektasi tina Nigerians geus diangkat ampir ka luhur-langit ti awal dispensasi ieu, di 2011. kaayaan geuwat nyaéta sarupaning éta Kuring keur dimimitian visualize sleight a pesulap has urang leungeun, salaku sarat pikeun satisfying nu clamor loba. skeptics ieu geus jadi jadi attuned kana jurus maranéhanana yén aya perlu juggle persépsi maranéhna pikeun realisasi anu akar paling masalah Nigeria urang manjangkeun saluareun administrasi hadir. Dimana patriotisme? Naha ieu unduly urgent ekspektasi luhur citizenry nu?

Salaku watcher getol, Kuring nempo gaya Présidén Jonathan urang salaku nu mana merlukeun leuwih kasabaran ti Nigerians. rurusuhan rahayat kudu toned handap bit, sarta aranjeunna kedah jadi sadar yen Nigerians kudu dicokot ngaliwatan prosés, saméméh maranéhna ngawitan encountering kamajuan. Éta nu prosés nu geus befallen kami. Kami yakin kamajuan baris datangna lila.

Jadi jujur ​​saméméh Allah jeung lalaki – Dupi anjeun moal noticed paningkatan dina kakuatan suplai publik ieu sababaraha minggu kaliwat? Naon ngeunaan indikasi jelas dipikaresep ku asing pikeun investasi di Nigeria, malah sanajan dina gangguan tina Islamist Boko Haram? Sektor tatanén henteu ragu geus dimimitian némbongkeun sababaraha tanda pamutahiran. Ieu pasti signify ngabalukarkeun pikeun urang sadayana janten harepanana, moal presiden panghukuman jadi hobi nasional. Kalawan sababaraha sinar ti pamutahiran di ieu sektor nagging jadi dibuktikeun, Nigerians kedah optimis, sakumaha naon sagala wished pikeun sigana moal jauh. Tarrying ngan bit leuwih moal bisa detrimental.

Jadi munggaran mairan dina "Persépsi umum jeung Pamaréntahan Good (4)"

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.


*