Protes subsidi BBM: Kasempetan pikeun Nation Branding

Fuel Subsidy ProtestsTatanya: Nu protes massa anyar dina Nigeria leuwih ngaleupaskeun subsidi pamarentah ngeunaan bensin teu ragu underlined gelar luhur anger umum, Percaya jeung kurangna kapercayaan ka arah pamaréntah. Salaku Nigerian patali pisan, Kuring pohara museurkeun keur enlightened dina lamun marketing ngabogaan tempat di 'oyag off' pangaruh detrimental atra ieu di nagara, bade ku vast apal-kumaha Anjeun jadi Strategist tingkat luhur di sawah - James Effiong

I moal ragu nyumbang sagala cara, pikeun mantuan Nigeria 'meunangkeun eta katuhu' - Utamana lamun panggero pikeun kontribusi hinged dina mah professional apal-kumaha. Kami cukup delighted ka ngagunakeun medium ieu state mana wae facet pamasaran bisa diterapkeun ka fallout tina protes umum ku Nigerians dina ngaleupaskeun subsidi dina bensin ku pamaréntah féderal, ka Herald Day Taun Anyar, 2012. Ieu di spite of misapplication atra pamasaran, nu hartina geus infused ngaliwatan bubuka éféktif marketing sosial jeung pakakas manajemén krisis, ku maranéhanana jeung tanggung jawab nu berhubungan dina kapersidenan nu.

Sababaraha taun mah dina bisnis menata persépsi umum jeung réaksi ngonfirmasi yén hiji spokes-jalma tetep penting dina kaayaan krisis. Naon teu we meunang bari 'panas ieu dina'? Urang tadi gubernur Bank Séntral Nigeria, ngalamar leuwih pamadegan pribadi sarta kurang kawijakan pamarentah dina subjek; menteri keuangan diputer peran hiji spokes-jalma, nu teu kudu; menteri minyak bumi teu bener synergizing naon industri ieu sadaya ngeunaan ka kaayaan krisis di leungeun; menteri informasi diputer 'rebab kadua' tinimbang keur titik man. Dina nutshell hiji, strategi politik dilarapkeun ku kapersidenan dina dousing kaayaan nguntungkeun ieu cacad, gandeng kalawan strategi komunikasi faulty gampang noticeable.

Dwelling kana naon culminated dina kasulitan dieu bakal jumlah ka leuwih flogging masalah, sabab ieu aya warta lila. Tapi, dicatet yén sababaraha saméméhna nulis-up dina ieu rubrik nunjuk kana léngkah penting (ngagunakeun pendekatan marketing) ka douse masalah patali. Kauntungan ti stand mah dina masalah nu patali, komo well saméméh ieu protes massa nu ngandung subjek didieu lumangsung, mangga ngarasa Luncat ka nelepon pikeun artikel mah jeung judul di handap ieu, atawa nganjang ka bagian bisnis Akun (an warta / website tujuan séjén online): Marketing jeung kaayaan Nigeria sacara; Rectifying reputasi corporate ruksak; jeung Promosi pamaréntah: Lamun usaha sigana teu digawe.

Bade ku ekspresi massa anger umum jeung disenchantment antara Nigerians, dihasilkeun ti persepsi yen pamarentahan federal ngawanohkeun rencana nu réngsé subsidi minyak (nu geus tetep harga bensin artifisial low, sahingga hiking harga pompa anak ti N65 per liter ka sahenteuna N141 per liter) sapeuting, pamaréntah kudu diajar a deal gede tina pangalaman ieu. Leres pisan, kaayaan ieu kudu transcend isu nguntungkeun bedah produk minyak bumi atawa ngaleupaskeun subsidi, tapi kudu ngawangun dadasar pikeun bener transforming Nigeria.

Pikeun kuring, krisis geus nyiptakeun kasempetan emas ka "nyusun" Nigeria. Ku ieu mah hartina saran ka Présidén Goodluck Jonathan, ka serius alamat isu-isu keluhan masarakat nu kaayaan geus dialungkeun nepi, ka 'meunangkeun eta katuhu' guna ngawangun deui kapercayaan dipimilik ku urang (anu kiwari di ebb anak panghandapna). Ayeuna kudu hiji kasempetan pikeun manéhna nulis balik kontrak sosial antara Nigerians jeung pamarentah.

Poko naon kudu dipigawé diantarana ieu: Tulus ngadorong pikeun Bill Industri Perminyakan (GDP) dina bentuk aslina; ngembang a model cocog pikeun deregulating sektor minyak - anjog ka restructuring atawa mesék lengkep nu Nigeria National Perminyakan Corporation (NNPC); doméstikasi basis waktu refineries nagara urang; tackling korupsi ngaliwatan leuwih kamerdikaan Ekonomi jeung Komisi kejahatan Financial atawa EFCC, nyieun pikeun probity full jeung ditampa dina ngokolakeun sumber daya nagara urang minyak.

Nu ditahan sarua pikeun aspék séjén governance saperti mahasiswa ITB jeung transparansi salaku bahan konci pikeun akuntabilitas; nyieun janji of service leuwih alus pikeun Nigerians nyata; ngurangan celah badag antara kiriman kawijakan jeung kiriman sabenerna nu sigana Urutan poé; ngurangan signifikan dina kungsi-gendut birokrasi jeung pengeluaran excesses sakabehna tingkat pamaréntahan, sarta loba batur.

IF pamaréntah féderal anu katingal ku warga geus ngancik daun anyar (dina garis jeung aspirasi rahayat, salaku nyatakeun di luhur), jeung ieu ngajalankeun turun lawon tina komo nagara jeung pamaréntahan lokal, anu nyebutkeun kurangna atra hadir trust jeung waned kapercayaan Nigerians moal neutralized? Istilah sanésna, pamaréntah ieu ngabogaan ieu salaku kasempetan emas ka 'meunangkeun hal katuhu', jeung ngeprak Nigerians pikeun mangsa nu bakal datang hiji maranéhanana kudu reueus. Nu platform séjénna pikeun branding bangsa éféktif bakal leuwih cocog? Ngantep protes subsidi BBM nyieun kasempetan utama pikeun bener branding of Nigeria waktu ieu kira-kira. James. Kanggo ayeuna, ieu téh pangalusna bet pikeun nagara nuju nerapkeun komponén signifikan marketing ka fallout kajadian ieu.

Mana Présidén sanggup nol-di palih kasempetan luhur nganyatakeun (beckoning di manéhna), manéhna baris ragu cocog kana kapang hiji pamingpin nu kuat. Urang kabeh terang, anu keur bangsa branding usaha pikeun jadi éféktif, kudu aya kapamingpinan kuat balik merek, sabab ieu ngajadikeun pikeun hiji bangsa ngahiji keur balik brand a. Nation branding nyaéta prosés whereby hiji nagara aktip nyiar nyieun identitas unik jeung kalapa keur sorangan, jeung niat posisi eta internal sarta internasional salaku tujuan menarik keur dagang, pariwisata jeung investasi.

Bari cagar komponen strategi vital jeung léngkah bangsa branding pikeun sapotong sejen, lamun ills-bagian Nigeria nu catered pikeun (salaku protes geus shaken sadaya ti kapuaseun) - Suap jeung korupsi; teu boga pagawean; tumuwuhna infrastructural goréng; leuwih dependence dina minyak; étika karya goréng; dissatisfaction warga 'jeung pamaréntah, stuktur politik jeung politikus; irresponsibility organisasi; waragad goréng atikan, séktor kaséhatan sarta séjén - branding Nigeria janten 'yakin bet'.

[ad # FooterText]

Jadi munggaran mairan dina "Protes subsidi BBM: Kasempetan pikeun Nation Branding"

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.


*