Skema më interesante e ngjyrave për të zgjedhur nga

Color Scheme

kredi: www.techpavan.com

Kjo është në fakt një vazhdim i "Color Psikologji në etiketimin e Biznesit"Ku kam biseduar efektin psikologjik të ngjyrave; se si ato ndikojnë në mendjen e njeriut fizikisht dhe mentalisht, si çdo ngjyrë punon për biznesin tuaj dhe si për të bërë kombinime të mrekullueshme me ngjyra me skemat themelore.

Këtu unë dua të flas për skemat më interesante ngjyra ju mund të zgjidhni për të biznesit tonë në varësi të numrit të ngjyrave që ju dëshironi të përdorni. Vini re se kur zgjedhin më shumë se një ngjyrë për markë të biznesit tuaj, ngjyra juaj e madhe duhet të jetë ai që flet në lidhje me markë tuaj dhe i dërgon mesazhin e duhur që ju dëshironi.

Le të fillojmë!!!!!!

Duke përdorur dy ngjyra

Kur përdorni dy ngjyra, ka skema të ndryshme që mund të ju ndihmojë të zgjidhni ngjyrat e drejtë për t'u përdorur. Unë tashmë biseduar rreth plotësues, njëngjyrësh dhe Skema harmonike. Ka më shumë:

1. Pranë skemën plotësuese: Në skemë ngjyra komplementare, ne kemi zgjedhur ngjyrat direkt përballë njëri-tjetrit në timon ngjyra, por në një skemë plotësuese pranë ngjyra; ne kemi zgjedhur ngjyrat në të dyja anët e komplementare e ngjyrës tona më të mëdha. Për shembull I zgjedhur vjollcë si ngjyra ime e madhe, plotësues i purple është e verdhë, por unë nuk do të jetë duke përdorur të verdhë në vend të kësaj unë do të jetë duke përdorur njërin prej dy ngjyrave pranë verdhë; portokalli të verdhë apo të gjelbër të verdhë.

Colour Psychology in Business Branding

këtu, I zgjedhur portokalli verdhë si plotësues tim pranë e Purple

2. Duke përdorur dy ngjyra nga të njëjtit grup: Ngjyrat janë klasifikuar në fillore, sekondare dhe terciare. ngjyrat primare janë të kuqe, blu dhe portokalli, Ngjyrat e mesme janë të purpurt, portokalli dhe të gjelbër, ndërsa ato terciare janë portokalli të verdhë, jeshile të verdhë, portokalli i kuq, kuqe vjollcë, gjelbër blu dhe blu vjollcë. Dikush mund të zgjidhni çdo dy nga këto ngjyra nga të njëjtit grup. Për shembull, duke përdorur kuqe dhe blu.

Duke përdorur tre ngjyra

Duke përdorur tre ngjyra ne kemi një të tërë shumë skemave për të zgjedhur nga, I foli për skemën treshe, ka edhe treshe plotësuese, ndarë Triad komplementare dhe skemën plotësuese harmonike.

1. Triad plotësuese: Në treshe plotësuese, së pari kemi zgjedhur ngjyrën tonë të madh, atëherë ne zgjidhni plotësuese, ngjyra e tretë do ngjyra spaced në mënyrë të barabartë në mes të ngjyrës të mëdha dhe kjo është komplementare. Unë kam zgjedhur të kuqe vjollcë si ngjyra ime e madhe, plotësues do të jetë e gjelbër e verdhë dhe ngjyra ime e tretë do të jetë portokalli.

Colour Psychology in Business Brandingshënim: ngjyra ime e tretë mund të jetë blu, ju mund të zgjidhni clockwise dhe anti-clockwise

2. Triad Split plotësuese: Në këtë skemë, pas zgjedhjes ngjyrën tonë të madh dhe për të gjetur plotësues në vend të përdorimit të komplementit ne përdorim dy ngjyra pranë ngjyra në të dy anët. Duke përdorur portokalli e kuqe për shembull, mi të dy ngjyra të tjera do të jetë blu dhe të gjelbër për shkak se ata janë ngjyrat në të dy anët e komplementit portokallit të kuq e; BLU jeshile.

Colour Psychology in Business Branding

3. Skema Plotësuese harmonike: Në këtë skemë, ne jemi zgjedhur dy ngjyra komplementare dhe ngjyra harmonike e të. Duke përdorur portokalli plotëson dhe blu, ngjyra e tretë mund të jetë blu gjelbër vjollcë ose blu; ngjyra harmonike e blu, portokalli e kuqe ose portokalli të verdhë; ngjyra harmonike e portokalli.

Colour Psychology in Business Branding

Përdorimi i katër ngjyra

Kjo nuk është e zakonshme duke përdorur për ngjyrat në markë e dikujt biznesit, por kur përdoret me të drejtë mund të jetë interesante. Nuk janë skema për të ndihmuar në kombinuar ngjyrat e drejtë së bashku.

1. Skema Square tetrad: Pas zgjedhjes ngjyra të mëdha, duke filluar nga atje të nxjerrim një shesh në timon ngjyra, atëherë ajo automatikisht zgjedh tre ngjyra të tjera. Përdorimi kuqe, pas vizatim sheshin, tre ngjyra të tjera do të jenë portokalli e verdhë, gjelbër dhe blu vjollcë.

Colour Psychology in Business Branding

2. Skema drejtkëndësh tetrad: Ashtu si TETRAD katror, pas zgjedhjes ngjyra të mëdha, Ne vizatoni një drejtkëndësh, atëherë ajo automatikisht zgjedh e tjera tre ngjyra. Përdorimi kuqe, e tjera tre ngjyra do të jetë portokalli e verdhë, jeshile të verdhë dhe vjollcë.

Colour Psychology in Business Branding

3. Skema Ngjitur tetrad: Vetëm zgjidhni dy ngjyra harmonike dhe plotëson tyre. Duke përdorur ngjyra harmonike e gjelbër të gjelbër dhe të verdhë, që plotëson do të jetë e kuqe dhe të kuqe vjollcë respektivisht. katër ngjyra tona do të jenë të gjelbër, e verdhe, kuqe dhe të kuqe vjollcë.

Colour Psychology in Business Branding

4. Skema analoge: Kjo është e ngjashme me skemën e harmonike, por lejon zgjedhjen e deri në katër ngjyra. Përdorimi i verdhë, duke zgjedhur clockwise ngjyrat analoge do të jetë e gjelbër e verdhë, e gjelbër dhe të gjelbër blu.
Përzgjedhja mund të bëhet clockwise ose anti-clockwise.

Colour Psychology in Business Branding

5. Skema Plotësuese analoge: Në këtë skemë, ne kemi zgjedhur një ngjyrë të madh, jeshile të verdhë për shembull ne përzgjidh njërin analoge nga të dyja anët; verdhë dhe të gjelbër, Së fundi kemi zgjedhur plotësues të ngjyrës sonë të madhe; kuqe vjollcë si ngjyra tonë të fundit.

Colour Psychology in Business Branding

shënim: Gjithmonë parasysh vlerat ngjyra kur kombinuar ngjyrat. Ju mund të shikoni një sërë vlerash ngjyra në Guides ngjyra

Lini një koment

>.


*