mosfunksionimi seksual: Llojet, shkaqet, simptomat, dhe Trajtimit

mosfunksionim seksual, edhe pse shumë i zakonshëm, është një temë që shumica e njerëzve të shmangur ose janë të zënë ngushtë për të folur për. Para se të flasim për problemet seksuale, është e rëndësishme të dini për ciklin e reagimit seksual. Cikli i seksuale Përgjigja është një seri me katër faza të ndryshimeve fizike dhe emocionale që ndodhin nga zgjimit seksual për marrëdhënie. Të vijues katër faza janë: eksitim, pllajë, orgazmë, dhe zgjidhja. mosfunksionimi seksual, prandaj, janë probleme seksuale që ndodhin gjatë ndonjë prej fazave të ciklit të përgjigjes seksuale dhe që pengojnë arritjen e kënaqësisë seksuale nga çdo aktivitet seksual stimuluese, të tilla si masturbim dhe marrëdhënie. mosfunksionimi seksual ndikojnë në të dy burrat dhe gratë të rritur, por janë më të zakonshme në gratë sesa tek burrat. Shumica e rasteve të dysfunctions seksuale janë të shërueshme.

mosfunksionimi seksual

Llojet e mosfunksionimi seksuale në Grave

Ka katër dysfunctions themelore seksuale që janë më shpesh në gratë. Këto janë:

 • Dëshira përmbajtur apo të ulët seksuale: Kjo është epsh thjesht të ulët ose mungesa e dëshirave seksuale. Kjo shkaktohet zakonisht nga shkaqet fizike dhe / ose mjekësore të dysfunctions seksuale.
 • çrregullim seksual zgjimit: Kjo ndodh kur një grua bëhet e akullt dhe të paaftë për të reaguar ose të merrni ngjallur ndonjë stimulim seksual.
 • Mungesa e kulm të shpeshta seksuale: Kjo është kur një grua vazhdimisht nuk arrin të arrihet orgazma, duke çuar në frustrimet me aktin seksual.
 • marrëdhënia e dhimbshme: të shkaktuara ndonjëherë nga thatësi vaginale dhe disa pozita e marrëdhënies së.

Llojet e mosfunksionimi seksual në meshkuj

 • epsh i ulët ose mungesa e dëshirat seksuale.
 • disfunksionimi i ereksionit - paaftësia për të arritur një mbledhje ose të mbajë një.
 • ejaculations parakohshme ose paaftësia për të lëshoj një fjalë gjatë aktit seksual.

Shkaqet e disfunksioneve seksuale

Shkaqet e mosfunksionimit seksual mund të grupohen në dy: shkaqet fizike ose mjekësore, dhe shkaqet psikologjike. Shkaqet mjekësore dhe fizike janë:

 • efektet anësore të barnave
 • Diabeti
 • sëmundjet e zemrës
 • Veshkave dhe të mëlçisë sëmundje
 • alkoolizëm
 • Abuzimi i drogës
 • çekuilibër hormonal
 • artrit
 • menopauzë
 • barrë

Shkaqet psikologjike janë si rezultat i trazirave të përgjithshëm të mendjes. Disa prej tyre janë:

 • stres
 • Over-menduarit dhe ankthi
 • depresion
 • çështjet marrëdhënie
 • faj

Simptomet e mosfunksionimi seksuale në të dy burrat dhe gratë

Simptomet e dysfunctions seksuale janë një funksion nga llojet e çrregullimeve në të dy burrat dhe gratë, si: i bën thirrje të ulët apo mungon seksuale, Paaftësia që të ketë ose të mbajë zgjimit gjatë aktiviteteve seksuale, paaftësia për të përjetojnë një orgazmë, dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale, probleme me spermës shkarkimit, dhe vështirësi duke marrë ose duke qëndruar me kokën lart.

Diagnoza e disfunksioneve seksuale

Ka dy diagnoza kryesore të dysfunctions seksuale:

 • vlerësimi psikologjik
 • ekzaminimi legenit

Vlerësimi psikologjik bëhet nga një terapist trajnuar në bazë të rezultateve të intervistës në lidhje me historinë seksuale dhe çështjet aktuale seksuale, ndërsa ekzaminimi legenit është bërë zakonisht në rastet kur mosfunksionimi ka një shkaku themelor mjekësor të tilla si hedh lëng i indeve gjenitale dhe ul elasticitetin e lëkurës.

Trajtimet e mosfunksionimi seksual

 • komunikimi i hapur me partnerin seksual mbi temën.
 • Rritja stimulim duke u përpjekur rutinat dhe vende të reja, duke përdorur materiale erotike të tilla si videos, libra, pajisje, etj. dhe vetë masturbim.
 • Minimizimi pozicionet e dhimbshme si dhimbje mund të heq kënaqësi në aktivitetin.
 • Shmangia e alkoolit, futje e tepruar e drogës, dhe pirja e duhanit.
 • Që kanë të bëjnë si duhet me stresin, luhatje humori, depresioni dhe ankthi.
 • Sjelljet Inkurajimi jo-coital të tilla si seksi oral, masturbim, etj.
 • Duke kërkuar këshilla nga terapistët trajnuar mbi këtë temë.
 • rregullt ushtrimin.
 • kohës së lirë të mjaftueshme dhe relaksim.

Disa droga të tilla si Viagra, Levitra dhe Cialis mund të përdoret edhe për trajtimin e disa dysfunctions seksuale në meshkuj. Ata janë në dispozicion kudo, por ata kërkojnë receta doktoraturës.

Bëhu i pari për të komentuar në "mosfunksionimi seksual: Llojet, shkaqet, simptomat, dhe Trajtimit"

Lini një koment

>.


*