dysfunctions seksual: jinis, panyebab, gejala, lan Perawatan

seksual jawat, sanajan banget umum, topik kang paling wong supaya utawa isin kanggo pirembagan bab. Sadurunge ngomong bab masalah seksual, iku penting kanggo ngerti bab siklus respon seksual. Ing siklus respon seksual seri papat-phased saka owah-owahan fisik lan emosi sing njupuk Panggonan saka reged seksual kanggo sanggama. Ing urutan papat fase sing: kasenengan, plateau, orgasme, lan résolusi. dysfunctions seksual, mulane, masalah seksual sing dumadi sak samubarang fase siklus respon seksual lan sing nyegah antuk kepuasan seksual saka kegiatan laku-pancingan, kayata masturbasi lan sanggama. dysfunctions seksual mengaruhi loro lanang lan wadon nanging luwih asring ana wanita saka ing wong. Paling kasus dysfunctions seksual treatable.

dysfunctions seksual

Jinis dysfunctions Seksual ing Women

Ana papat dysfunctions seksual dhasar sing luwih umum ing wanita. iki:

  • gairah seksual restrained utawa kurang: Iki libido mung kurang utawa lack of seksual ndhesek. Iku biasane disebabake nimbulaké fisik lan / utawa medical saka dysfunctions seksual.
  • kelainan Seksual reged: Iki dumadi nalika wong wadon dadi frigid lan biso kanggo nanggapi utawa njaluk Taufik marang stimulations seksual.
  • Lack saka climax seksual Kerep: Iki nalika wong wadon saya gagal kanggo entuk orgasms, mangkono anjog kanggo frustrations karo tumindak seksual.
  • sanggama nglarani: Kadang disebabake dryness bawok lan sawetara posisi sanggama.

Jinis dysfunctions Seksual ing Men

  • libido Low utawa lack of seksual.
  • dysfunctions Éwah - kasekengan kanggo entuk degdegan utawa njaga siji.
  • ejaculations durung wayahe utawa kasekengan ejaculate saindhenging tumindak seksual.

Panyebab dysfunctions Seksual

Sing nimbulaké dysfunctions seksual bisa diklompokaké dadi rong: nimbulaké fisik utawa medical, lan nimbulaké psychological. Sing nimbulaké medical lan fisik:

  • efek sisih pangobatan
  • diabetes
  • penyakit jantung
  • Ginjel lan pepati penyakit
  • mabuk
  • tamba penyalahgunaan
  • boten seimbang kalebet hormonal
  • atritis
  • menopause
  • kandhutan

Sing nimbulaké psikologis sing minangka asil kumrungsung umum atine. Sawetara wong sing:

  • Stress
  • Swara-pikiran lan kuatir
  • depresi
  • masalah Relationship
  • sirno

Gejala dysfunctions Seksual ing loro Pria dan Wanita

Gejala dysfunctions seksual fungsi saka jinis saka kelainan ing loro lanang lan wadon, kayata: seksual ndhesek kurang utawa absen, kasekengan duwe utawa njaga reged sak aktivitas seksual, kasekengan nemu orgasme, loro sak nuroni, masalah karo discharging semen, lan kangelan njupuk utawa tetep erect.

Diagnosa saka dysfunctions Seksual

Ana loro diagnosa utama saka dysfunctions seksual:

  • evaluasi psikologis
  • ujian bangkekan

Evaluasi psikologis wis rampung dening terapi dilatih adhedhasar asil Interview about Sajarah seksual lan masalah seksual saiki, nalika ujian bangkekan biasane rampung njagani jawat duwe sabab medical ndasari kayata thinning saka jaringan tempik lan melorot kelenturan kulit.

Perawatan saka dysfunctions Seksual

  • Komunikasi mbukak karo partner seksual ing topic.
  • Nambahi stimulasi dening nyoba rutin anyar lan posisi, nggunakake bahan erotis kayata video, buku, piranti, etc. lan masturbasi poto.
  • Minimalake posisi nglarani pain bisa njupuk adoh kesenengan ing kegiatan.
  • Nyingkiri alkohol, gedhe banget lelebon saka obatan, lan udud.
  • Dealing mlaku karo kaku, bandhulan swasana ati, depresi lan kuatir.
  • Nyemangati non-coital tindak tanduk kayata oral sex, masturbasi, etc.
  • Seeking penyuluhan saka terapi dilatih ing subyek.
  • biasa olahraga.
  • Cekap luang lan istirahat.

Sawetara obatan kayata Viagra, Levitra lan cialis uga bisa digunakake kanggo perawatan saka sawetara dysfunctions seksual ing wong. Padha siap kasedhiya ing endi-endi nanging padha mbutuhake resep doktoral.

Dadi kawitan kanggo komentar ing "dysfunctions seksual: jinis, panyebab, gejala, lan Perawatan"

Ninggalake komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.


*