"Varfëria si një mundësi e Marketingut, Në vend Se Problem Sociale "

Poverty as a Marketing Opportunity, Rather Than Social Problem

Kam ardhur të gjithë pjesët e versionit serialized e copë tuaj në fund të piramidës (Bop) Koncepti i pakësim të varfërisë. Unë të gjeni ide mjaft emocionues. Unë jam i pyesin pse Nigeria duket i pavëmendshëm e zbatimit të saj, ndryshe nga çfarë merr në shumë pjesë të tjera të botës. Ju lutem, si një mësues feje në marketing, ju lutem 'hapur sytë e mi' më të varfërisë si një mundësi e marketingut e problemeve në vend social - Joe Nnabuife.

Ashtu siç kam bërë të qartë në mendjet kurioz në përurimin e fundit të "Puzzle4Prize.com'', një platformë në internet promovimin e marketingut që përdor puzzles, si një optimist unë preferoj për të parë problemet nga perspektiva e një 'gotë gjysmë e plotë "në vend se tendenca disfatist që e bën për shikimin e njëjta gotë si" gjysmë bosh'. Kjo duket fatkeqësi e shumë vendeve në zhvillim me preferencën për të fërkimit të mbajtur një rrokje zëvendës-si në qasjen e 'lypur tas' në zbutjen e varfërisë - Perceptimi i varfërisë duke qenë një problem social në vend se mundësitë e natyrshme në të qenit i varfër, nga një perspektivë e marketingut. Si një koncept, kjo është me të vërtetë ajo që "Marketing për të varfër" ose fund të piramidës (Bop) marketingut është mbi të gjitha.

C.K. Prahalad, një akademik; një mësues feje menaxhimit, renditet si një nga mendimtarët më të shquar të biznesit në botë; dhe një përfaqësues i kësaj qasjeje (me disa të tjerë) la në fuqi që, "... Në qoftë se ne të ndaluar të menduarit e të varfërve si viktima ose si barrë, dhe të fillojë njohjen e tyre si sipërmarrës elastike dhe krijuese dhe konsumatorët me vlerë të ndërgjegjshëm, një botë e tërë e mundësive do të jetë e hapur ". Bop është një model i të bërit biznes që qëllimisht synon të varfërit, shpesh duke aplikuar teknologji të reja. Për arsye të modestisë disa preferojnë për të referuar të njëjtin koncept si "Baza e Piramidës".

Për theksim, Bop (gjithashtu tagged "Marketing për të varfërit", "Tregu për të varfër" ose M4P) është një model i të bërit biznes që qëllimisht synon të varfërit. Ajo përfshin një qasje të marketingut ku ekziston një treg për të varfërit, brenda të cilit të varfërit vepron për të fituar një jetesë dhe nuk presin donacione nga çfarëdo burim. Grindja e kjo mbetet në përmirësimin e shumë të varfërve përmes vërtet forcimit të pozitës së tij ekonomike (duke krijuar mundësi për të rritur të ardhurat e tij dhe për të përmirësuar jetesën e tij), në vend se lëmosha e marrë nga gjeste humanitare. Thënia e vjetër, "Të ndaluar duke i dhënë me peshk, por më mësojë si të peshkut në vend "fort merr këtu.

Njoftoi kohët e fundit mundim qeverisë Bayelsa Shtetit për të ulur varfërinë përmes 'Komunitetit Bazë Projekteve' është së bashku me këtë qasje, dhe duhet të emulated. President i menjëhershëm i Brazilit kaluara, Luiz Inácio Lula da Silva, arritur një përshtatje të madh të sjellë miliona brazilianët nga varfëria dhe përmbyset domethënie urban rural në vendin e tij. I mbetet një avokat i miratimit të konceptit të presidentit Lula-së.

Tim 11 seri pjesë në BP (të cilat mund të merren falas, sipas kërkesës) janë atje si një instrument i kërkuar autoriteteve përkatëse në Nigeri për të parë dritën nga marrja në zbutjen e varfërisë përmes kësaj qasjeje. Si aluzion, shembuj të disa ndërmarrjeve në vendet e tjera në zhvillim ku BP-së është bërë i varfër kanë arsye për të falënderuar Zotin, sepse ai i nxori nga varfëria janë paraqitur më vonë në këtë shkruaj-up.

Fund të piramidës, si një term në ekonomi është i njohur mirë. Ajo nënkupton më e madhe, por më i varfër, grup socio-ekonomik (me pak shumë të pasur në kulmin e kësaj piramide). Në fjalët e Prahalad dhe të tjerët, fund është i përbërë nga 4 miliardë njerëz (në afat globale) që jetojnë me më pak se $2 në ditë. Marketingu i tij supozon se kur të varfërit (një treg i madh) janë konvertuar në prodhuesit dhe gjithashtu konsumatorët, ata marrin më shumë qasje në produktet dhe shërbimet të cilat ndihmojnë ata fitojnë dinjitetin e vëmendjes dhe zgjedhjes nga sektori privat. I arritshëm, Tregjet transparente dhe paguan duke janë thelbësore në mënyrë që të rrisë të ardhurat, të përmirësojë jetesën e veçanërisht të varfërit rural.

Varfëria është gjendja e atij që i mungon një sasi të caktuar të posedimeve materiale apo parave. Absolute poverty or destitution means being deprived of basic human needs, e cila zakonisht përfshin ushqimin, ujë, kanalizime, veshje, strehim, kujdesi shëndetësor dhe edukimi. Varfëria relative përkufizohet contextually si pabarazia ekonomike në vendndodhjen apo shoqërinë në të cilën njerëzit jetojnë. Në Nigeri, Varfëria vazhdon të ndezur në fytyrat tona, pavarësisht rritjes së lartë ekonomike shumë më të pohonte.

Përkundër Nigeri pasurit një nga normat më të larta në botë të rritjes ekonomike (mesatarisht 7.4 për qind gjatë dhjetë viteve të fundit), ajo ruan një nivel të lartë të varfërisë, sipas Bankës Botërore, me 67 për qind e qytetarëve të saj që jetojnë në poshtë $1 i përditshëm. Edhe aty ku qeveria në pronësi Zyra Kombëtare e Statistikave (NBS) konfirmuar kohët e fundit se 112 milion Nigerians jetonin nën vijën e varfërisë, Banka Botërore nuk është tepër i sjellshëm fjalë për numrin e Nigerians që jetojnë në varfëri të qenë në rritje të shpejtë shumë. Më shumë se 80 milion Nigerians jetojnë në zonat rurale, me një shumicë të qartë klasifikuar si të varfër. Pavarësisht nga kjo, ajo mbetet e qartë se përpjekjet e qeverive të ndryshme nigerian 'në zbutjen e varfërisë nuk kanë qenë të japin rezultate mbresëlënëse. Çfarë disa prej nesh reflektoj rreth ndonjëherë është se shumë rreth janë mjaft injorant nga fakti se ky numër i madh i të varfërve përbëjnë një treg i madh, dhe një gojë-lotim marketingut mundësi.

Unë jam mjaft i vetëdijshëm për preferencën mbizotëruese brenda mjedisit të korporatave të këtij klimës, për çështjet e varfërisë të lidhura duke u afruar sa më shumë problemet sociale se sa mundësitë e marketingut. (Vazhdon).

Bëhu i pari për të komentuar në ""Varfëria si një mundësi e Marketingut, Në vend Se Problem Sociale ""

Lini një koment

>.


*