"Varfëria si një mundësi e Marketingut, Në vend Se Problem Sociale " (2)

Varfëria si një mundësi e MarketingutÇfarë baffles mua nganjëherë është mungesa e qartë e interesit këtu, në madje mendon modele të biznesit varet në varfëri duke u afruar si një mundësi e marketingut, dhe jo problemi shumë më të mbrojtura social. Fund i Piramidës (Bop), si një koncept, Embraces pagabueshme 'një akrep' to se si të marketingut përmban dukshëm në dousing sëmundjet sociale ku varfëria zë një fazë qendër. Pyes veten se si shumë prej modeleve të ngjashme të biznesit të reja (të cilat janë bërë 'in-gjë' diku tjetër) mund t'i atribuohet Nigeri aktualisht. Unë nuk jam në dijeni të ndonjë.

Në një situatë ku ka përpjekje të vërteta dhe të vendosura në krijimin e mundësive nga varfëria, kjo nuk është zbulim i madh inovacione teknologjike që janë të nevojshme për të depërtojnë në tregjet të cilat janë të bazuara në aktivitetet e të varfërit. Më tepër, ajo është qasje roman të marketingut që të kthehet-rreth problemet sociale, duke lejuar kompanitë për të fituar para duke përmirësuar jetën e njerëzve dhe duke i ndihmuar ata të ngrihen nga varfëria.

C.K. Prahalad dhe të tjerët kanë atë që të varfërit përbëjnë 'sipërmarrësit elastike dhe krijuese ", 'vlerë të ndërgjegjshëm konsumatorët', ndërsa 'një botë e tërë e mundësive' vjen deri për të dy të varfërit dhe iniciatorët e sipërmarrjeve të lidhura të biznesit. Me marketingut të qenë sinonim me biznesin dhe kjo qasje të kesh pasur në tregjet për të varfëra - modele të përbërë biznesit të cilat përfitojnë nismëtarët e mundshme (e.g. kompanitë multinacionale, ndërmarrjet e vogla e sektorit privat) dhe të varfërit (i cili funksion në të dy proceset e prodhimit dhe konsumit) - Kjo pastaj e bën për pretendimin e lehtë se varfëria krijon mundësi të marketingut, në vend se problemet shumë orkestruar sociale.

E njohur "4 Ps i Marketingut" gjithashtu vlen për bizneset që kanë për qëllim zbutjen e varfërisë në këto mënyra:
Produkt - Çfarë është duke u siguruar për shkëmbim financiar, në këtë marrëdhënie biznesi me ato në nivelin e 4 të piramidës, janë produkte, shërbimet apo teknologjive në pikë-e-përdorim të sistemeve për furnizim me ujë; produkte të shëndetshme ushqimore; mikro-financave ose sistem dërgesave me kosto të ulët; strehim; dhe energji (off-grid furnizimit me energji elektrike).

Çmimi - Çfarë kushton, në terma monetare dhe reale. Ndjeshmëria për çmimet e lidhur me cilësinë vlen këtu (Konsumator Bop gjithashtu meriton cilësi më të mirë). Çfarë punon në këtë treg është që të dal e mallrave në njësi shumë të vogla (e.g. një dyqan me pakicë fshat shitur cigare nga e copë, detergjenteve nga ana e 'qese', dhe pije nga qelqi ose filxhan).

Vendi - Ku produkt mund të blihet në këtë treg e bën për përfshirjen e tregtarëve ndonjëherë, me një kanal të mirë të furnizimit që përfshin marzhet e fitimit të mbajë veten dhe efektivitetit. Shumica e herë, tregtarëve të ofrojë shërbime shtesë për të konsumatorit (e.g. pas shitjes shërbimi, dhe madje edhe sigurimi i kredive për klientët e tyre, si ato në fshatrat shpesh janë të njohur mirë).

Promovimi - Produktet për tregjet Bop kërkojnë promovim të rreptë për t'i bërë ata të njohur, brenda një kanal të ofrimit që mund të ofrojë ato me fitim. Promovimi qëndrueshme dhe nganjëherë i gjatë është e nevojshme shpesh për shkak të natyrës konservatore e tregut për të varfër. Klientët rurale, herë më, nevojë për të parë se çfarë ata duan të blejnë, dhe si funksionon. Kjo është arsyeja pse demonstrim përshkruan një mjet jetik për promovimin në BP marketingut.

Unë regjistroheni për "Business luftuar varfërinë", një komunitet online e individëve nga biznesi, donatorët ndërkombëtarë, OJQ-të, dhe akademikë të cilët ndajnë pasionin për luftimin e varfërisë përmes biznesit. Si një nigerian, duket unë jam një 'njeri i vetëm "atje. I parë tendencën mungesa-famë të aktorëve relevant në Nigeri qartë valëzim popullin e saj se një pak i parëndësishëm i bashkatdhetarëve të mi kanë tendencë të shikoni në drejtim të kësaj platforme e cila ndihmon për të stimuluar idetë se si disa prej 112 milion Nigerians varfëra mund të përfundojnë duke i thënë lamtumirë varfërisë.

Qendrat kërkimore, institucionet akademike, dhe sipërmarrjeve të biznesit në shumë klimat tjera janë rregullisht churning Bop lidhura shpikjet dhe modelet e biznesit. Është e mahnitshme se pse Nigeria duket i izoluar tërësisht nga sjellje-në. Mungesa e hapësirës këtu ofron për vetëm këto shembuj të modeleve të biznesit (nga gati 150 Unë kam qasje në), dhe bën thirrje për përgjigje se pse asnjë prej përpjekjeve të tilla është duke u përsëriten në Nigeri:

– Global Positioning System (GPS) teknologji operuar nga gratë në komunitetet e peshkimit, për të lehtësuar përpjekjet profesionale bashkëshortëve të tyre në Oqeanin Indian (Sri Lanka).
-Bizneset Unilever-së për gratë e varfra rurale, përmes pakicë të shëndetit dhe higjienës produkteve (Indi).
-Prezantimi i Vodafone i zgjidhjeve celular bankare, M-PESA (Kenia, Tanzania).
– Përdorimi Natura-së i "Priprioca" aromën e bimëve pyjore shi për kozmetikë linjë të saj 'EKOS' (Brazil).
-Infuzion Barclays Bank në "Susu" shërbimeve lokale të mikrofinancës përmes mbledhjes tradicionale (Gana).
– Pompë pedal për pjesëmarrjen e fermerëve të vogla në zinxhirin e vlerave bujqësore për rritjen e të ardhurave (Bangladesh, Indi dhe Nepal).

– 'House-për-Life' Holcim-së modelit për sigurimin e çimentos për të adresuar nevojat e banimit të shumë të varfër (Sri Lanka).

Edhe
– Furnizimi rural Amanz'abantu së ujit përmes teknologjisë kartë smart (Afrika e Jugut).
– Dimitar Madzarov Sistemi i prokurimit qumësht për furnizuesit të vogla të fermerëve (Bulgari).
– Bosch, Siemens dhe Hausgerate (BSH) furnelë, ushqyer nga vaj kokosit (Indonezi).
– Turbinat e vogla me erë INENSUS 'dhe sistemet e decentralizuara të energjisë (Mavritani).
– Qeramike sistemi i filtrimit të ujit (Nikaragua).
– Kafshët ndjekja herders ', duke përdorur telefonat celularë dhe globale pajisjeve të sistemit të pozicionimit (Senegal).
– Mbështetja Shoprite-së i fermerëve në shkallë të vogël të frutave dhe perimeve të freskëta (Mozambik).
– Prodhimi kos dhe shitjet skemë Danone-së (për zhvillimin e fëmijës), duke përdorur rrjetin mirë-organizuar të grave rurale, "Grameen Zonja"(Bangladesh).

Mbi të gjitha janë të njohur për të kanë sjellë miliona nga varfëria, dhe janë nxjerrë nga modelet e biznesit inovative ku marketingu luajtur rolet e rëndësishme. Çdo pretendim i varfërisë përfshin një mundësi të marketingut, në vend se problemi social në mënyrë të qartë ka kuptim.

Bëhu i pari për të komentuar në ""Varfëria si një mundësi e Marketingut, Në vend Se Problem Sociale " (2)"

Lini një koment

>.


*