"Banking minangka Lowongan Marketing, Luwih Than Masalah Sosial " (2)

Mlarat minangka Opportunity MarketingApa Baffles kula kadhangkala punika lack cetha saka kapentingan kene, ing malah kontemplasi model bisnis hinged ing mlarat kang nyedhaki minangka kesempatan marketing, lan ora masalah sosial akeh dipunsebat-sebat. Ngisor Pyramid (BoP), minangka konsep, Marcapada unmistakably 'a pitunjuk' carane fitur marketing prominently ing Dousing ills sosial ngendi mlarat occupies tataran pusat. Aku wonder carane akeh model bisnis related inovatif (kang wis dadi 'ing-bab' ing panggenan liya) bisa ascribed kanggo Nigeria saiki. Aku ora weruh sembarang.

Ing kahanan ngendi ana efforts asli lan resolute ing nggawe kesempatan saka mlarat, ora temonan inovasi teknologi sing perlu kanggo nembus pasar kang adhedhasar aktivitas saka wong miskin. Luwih, iku cedhak marketing novel sing nguripake-mubeng masalah sosial, saéngga mungkinaké perusahaan kanggo nggawe dhuwit nalika Ngapikake urip bangsa 'lan ngewangi wong-wong mau munggah metu saka mlarat.

C.K. Prahalad lan wong duwe sing miskin ngemot 'wirausaha tahan lan kreatif', 'Value-sadar konsumen', nalika 'kabèh donya kesempatan' isa munggah kanggo loro miskin lan Ruwed saka usaha bisnis related. Kanthi marketing kang sinonim karo bisnis lan pendekatan gadhah prewangan ing pasar kanggo miskin - model bisnis cacahe kang entuk manfaat kamungkinan Ruwed (e.g. perusahaan multinasional, Enterprises sektor swasta cilik) lan miskin (sing fitur ing loro pangolahan produksi lan konsumsi) - Iku banjur ndadekake pratelan gampang sing mlarat nggawe kesempatan marketing, tinimbang masalah sosial akeh orchestra.

Uga dikenal "4 Ps Marketing" uga ditrapake kanggo bisnis ngarahke ing alleviating mlarat ing cara iki:
Product - Apa lagi kasedhiya kanggo ijol-ijolan financial, ing sesambetan bisnis karo sing ing undakan 4th bentuk piramida, sing produk, layanan utawa teknologi ing titik-saka-nggunakake sistem kanggo sumber banyu; produk pangan sehat; keuangan mikro utawa sistem remittance biaya kurang-; omah; lan energi (sumber daya mati-kothak).

Price - Apa iku biaya, ing syarat-syarat babakan dhuwit lan nyata. Sensitivitas prices disambung menyang kualitas ditrapake kene (BoP konsumen uga pantes kualitas paling apik). Apa dianggo ing pasar iki kanggo Pack barang ing Unit cilik (e.g. toko toko desa sade udhut dening Piece, deterjen dening 'sachet', lan ombenan dening kaca utawa tuwung).

Place - Ngendi produk bisa tuku ing pasar iki ndadekake kanggo sartanipun saka panganyang kadhangkala, karo saluran sumber apik sing entails MediaWiki bathi kanggo nyonggo dhewe lan efektifitas. Paling kaping, panganyang nyedhiyani layanan tambahan kanggo customer (e.g. sawise dodolan layanan, lan malah panentu saka kredit kanggo pelanggan sing, minangka sing ing desa asring uga dikenal).

Promotion - Produk pasar BoP mbutuhake promosi di nggo kenceng kanggo nggawe wong dikenal, ing saluran layang sing bisa sumber mau profitably. Promosi bablas lan kadhangkala dhowo asring dibutuhake amarga alam Konservatif saka pasar kanggo miskin. Pelanggan Rural, paling kaping, kudu kanggo ndeleng apa padha arep tuku, lan cara kerjane. Iki kok demo nggambarake alat penting kanggo promosi ing BoP marketing.

Aku langganan menyang "perang Mlarat Bisnis", sawijining komunitas online individu saka bisnis, donor internasional, LSM, lan akademik sing nuduhake passion kanggo onomatopia mlarat liwat bisnis. Minangka Nigerian, dadi misale jek aku 'origl' ana. Aku ndeleng cenderung lack-luster saka kepentingan cocog ing Nigeria cetha swaying sawijining wong sing sawetara sepele saka sabangsa sandi kathah katon ing arah saka platform kang mbantu kanggo ngrangsang gagasan carane sawetara saka 112 yuta miskin Nigerians bisa mungkasi munggah matur apik-dah kanggo mlarat.

Pusat riset, institusi akademis, lan usaha bisnis akeh climes liyane sing ajeg churning metu BoP related pepanggihan lan model bisnis. Iku apik tenan kok Nigeria misale jek rampung terisolasi saka goings-on. Lack saka papan kene menehi mung iki conto model bisnis (saka babagan 150 Aku duwe akses kanggo), lan telpon kanggo jawaban kok ora ana efforts kuwi lagi replicated ing Nigeria:

– Global Positioning System (GPS) teknologi dilakokno dening wanita ing komunitas fishing, kanggo nggampangake pasangan bojo 'efforts komunikasi ing Samudra Hindia (Sri Lanka).
-Bisnis Unilever kanggo wanita deso kaum miskin, liwat eceran saka kesehatan lan kesehatan produk (India).
-Introduksi Vodafone kang solusi mobile banking, M-pesa (Kenya, Tanzania).
– Nggunakake Natura kang "Priprioca" tanduran alas udan wewangian kanggo sawijining baris 'Wahyudi' Kosmetik (Brazil).
-Infus Barclays Bank menyang lokal "Susu" layanan bonus liwat kumpulan tradisional (Ghana).
– Pump treadle kanggo partisipasi cilik petani 'ing chain Nilai tetanèn kanggo tambah asil (Bangladesh, India lan Nepal).

– Lowongan kerja bank kang 'House-kanggo-urip' model kanggo nyediakake semen kanggo alamat kabutuhan omah saka miskin banget (Sri Lanka).

Uga
– Sumber banyu deso Amanz'abantu liwat teknologi kertu pinter (Afrika Kidul).
– Sistem mundhut barang utowo jasa susu Dimitar Karadag Penyetor petani cilik-ukuran (Bulgaria).
– Bosch, Siemens lan Hausgerate (BoA) cooker, bek dening lenga klapa (Indonesia).
– Turbin angin cilik INENSUS 'lan sistem energi decentralized (Mauritania).
– Sistem filtrasi banyu Keramik (Nikaragua).
– Ranging sapi Herders ', nggunakake sel telpon lan piranti posisi sistem global (Senegal).
– Support Shoprite kang petani cilik-ukuran woh-wohan seger lan sayuran (Mozambique).
– Produksi yoghurt lan dodolan rencana Danone kang (kanggo pangembangan anak), nggunakake jaringan uga-diatur wanita deso, "Grameen Ladies"(Bangladesh).

Ing ndhuwur sing kabeh dikenal wis nggawa mayuta-yuta metu saka mlarat, lan wis asalé saka model bisnis inovatif ngendi marketing main peran penting. Sembarang pratelan saka mlarat cacahe kesempatan marketing, tinimbang masalah sosial cetha ndadekake pangertèn.

Dadi kawitan kanggo komentar ing ""Banking minangka Lowongan Marketing, Luwih Than Masalah Sosial " (2)"

Ninggalake komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.


*