Editorial Staff

Fisayo Sanyaolu
Founder

Fisayo is a graduate of Yaba College of Technology. He has gained years of experience while working with organizations like Skye Bank Plc, Vmobile Nigeria (now Airtel), Tsaboin Tech World (сега Nextek платформи) и Eshkol нафта.

Тој работи со ISUD Занаети, на web design company in Lagos, Нигерија и го дели претприемачки искуства за тајните на веб-сајтот на претприемништво.

Мај Anokuru
интегриран консултант

Anie е моментално консултант, решение на услуги, и тренер во маркетинг. Тој се одликува како олеснувач во активности за обука се стави заедно со организаторите на обуки, работилници и семинари во маркетинг (со концепти, стратегии, и брендирање како фокус). Тој е исто така во креативно пишување за книги, функција материјали, копии, скрипти и други форми на пишување маркетинг комуникации.

Неговиот ангажман е поддржана од неговото поседување на професионална изложеност на извршната власт на највисоко ниво, со повеќе од 25 години на одговорностите кариера прогресивна маркетинг, главно во областа на интегрирани маркетинг комуникации или МОС - Вклучување на рекламирање, лична продажба, односи со јавноста (односи со јавноста), настанот, итн, и инклузивно на производот управување, директен одговор маркетинг, клиент / клиент менаџмент, и развој на нови бизнис.

Повеќе од десет години во овој период биле изложени на високи менаџерски позиции.
Иако не се професионално обучени учител како такви, Joanie е растечка 1980 Дипломирал на Универзитетот во Лагос, Нигерија, и исто така, поседуваат магистерска диплома по бизнис администрација (МБА) од Alli универзитет Амвросиј, Ekpoma, Нигерија.

Бар. Јулија Kasyankova, м-р, LLM, вонреден професор
Главен и одговорен уредник

Јулија Kasyankova е руски адвокат, писател и предавач. Таа има богато искуство во настава, организирање на семинари, обуки и едукативни курсеви, како и во областа на туризмот и деловно право консалтинг. Нејзините интереси вклучуваат и психологија, филозофија, историја и литература. Таа сега живее во Нигерија.

двете Рашид
Менаџер за односи со јавноста

Обе Рашид е дипломиран на Сметководство од Kwara членка Политехничкиот, Ilorin. Ја имаше уметност во него од средно училиште, Ова стана потреба за продолжување на предмети што ќе му овозможи да обезбеди информации поддржува и решенија. Тој е APTECH Certified Professional во компјутери.

Ја открил важноста на визуелни дизајн како решение за неговата уметничка позадина, тој дигна диплома во графички дизајн и производство на отпечатоци од Log Print институт за медиуми, Палма Grove Лагос.

Тој има стекнато огромна креативна и комуникации искуство од Меркур птици Limited, компанијата за маркетинг комуникации, Во моментот на менаџер производство, Echonews Весници Limited, весник, медиумите и политичките компанија за истражување.

Виктор убав
Бренд менаџер

Vicreativity as we call him is an undergraduate of University of Lagos studying Mathematics. He has cognitive experience in graphic designs, web designs, general branding and he is a good teacher too. 🙂

He is the Brand Manager of ISUD Crafts and also worked with Inside Watch Africa Magazine.