Letër për Qytetar Buba: Dousing Reagimit të Çmimeve të Energjisë Elektrike

çmimi i energjisë elektrike

Si letra në domenin publik kanë marrë kohët e fundit një dimension dramatik në Nigeri, ajo nuk mund të jetë në vendin e vet për të nuancë deri këtë tendencë duke shtuar minave - Për konsumin e nigerian tipike. Konsumatorët nigeriane e energjisë elektrike janë marrësit e synuar të letrës sime të hapur, si mishërua nga Qytetar Buba, i cili është aktualisht i dyshimtë (së bashku me miliona të tipit të tij) i çmimeve jo të favorshme të energjisë elektrike në epokën post-privatizimit të Nigerisë.

Kjo pjesë ka për qëllim dousing reagim të ngjarë të pafavorshëm rreth, dhe për të hequr peshore të mëdha nga sytë qytetar Buba-së.

Dear Buba:

Unë jam i detyruar të aplikojë titullin përshkrues, "Qytetar", to your name due to the realisation that your expectations of what happens to pricing or rates of electricity supply is a pure reflection of those being harboured by millions of other electricity consumers in Nigeria. Me fjalë të tjera, ju simbolizojnë qytetarin tipike nigerian, me vetullat e ngritura që përshkruan pritje të qartë se çfarë do të ndodhë në lidhje me normat që duhet të paguhet për energjinë elektrike, tani që sipërmarrjeve të drejtuar privatisht kanë marrë përsipër të aseteve për prodhimin dhe shpërndarjen e energjisë elektrike, për shkak të privatizimit përfunduar kohët e fundit të sektorit të energjisë.

Kjo nuk është në vendin e vet për të presin përgjigje publike për çdo rritje zyrtare në normat e energjisë elektrike për konsumatorët. Kjo është arsyeja pse kjo letër është e drejtuar në ju, sa më shumë informacion për sjellje-në me siguri do të bëjë për të kuptuarit publik, dhe më pas i hedh ujë çdo reagim të pafavorshëm publik. Duke qenë një konsumator nigerian veten time, Unë jam mjaft i ndërgjegjshëm i pyetjeve të mundshme duke marrë formë në mendjen tuaj si ju shkoni nëpër këtë korrespondencë.

Njeriu nuk duhet të jetë i mprehtë për të bërë jashtë se ju keni këto pyetje në mendje: (një) Do rezultat përfundoi kohët e fundit i privatizimit në rritjen e normës? (b) Nëse po, çfarë është arsyeja për të tilla? (c) Çfarë mund të bëhet për zbutjen e ndikimit mbi ratepayers, nëse rritet norma të ndodhë? Para se të adresuar këto pyetje, Unë doja të theksoj atë që konsumatori nigerian është aktualisht duke u ankuar për (prandaj evidenca për rritjen e çmimeve duke shkaktuar zmbrapsje), përmes hedhur shumë dritë mbi atë që merr aktualisht në lidhje me atë që kjo mënyrë e re mban për ne, konsumatorët.

Brumbull, Unë shpresoj që ju të kuptojë se kjo është pak e vështirë pyetur njerëzit për të paguar për një produkt që është nën-furnizuar, si energji elektrike është e drejtë tani? Nuk është lajm më i gjatë se shumica e familjeve nigerian dhe krijimet e biznesit janë të uritur për energji elektrike. Konsumatori tipik nigerian në tregun e energjisë elektrike, si ato në klimat tjera, ka dy shqetësime themelore të cilat janë mjaft fundamental, dhe janë dhënë në mënyrë të përparësisë – Siguria e furnizimit, dhe çmimi. Ne jemi të ballafaquar me këtë të fundit këtu, si një titull më herët në këtë seri e ka adresuar çështjen e furnizimit ndërsa expatiating në cilësinë e shpërndarjes të energjisë së rrjetit.

Para se të delving në atë që mban aktualisht si pjesë e rendit të ri, ju lutem mos ta mbajë atë kundër meje nëse unë shtytje e lehtë që ju të mbani mend se, "Për çdo pyetje, ka një përgjigje sipërfaqësor dhe një njeri më të thellë ". Përgjigja më e thellë për pyetjen tuaj për çmimet është ajo që me të vërtetë përbën ato normat apo akuzat që funksion në faturim mujore tuaj të energjisë elektrike. Brumbull, mos harroni kjo – Fatura juaj mujore (i cili është një projekt-ligj për konsumin e energjisë elektrike ose energjisë elektrike) është i përbërë nga dy pjesë:

(një) Akuzat (shpesh të etiketuar ngarkuar energji) bazuar në të energjisë elektrike (në kilovat orë ose kWh) konsumuar nga familje apo biznes gjatë muajit. Ai përfshin përgjegjësinë e lidhur me prodhimin e energjisë elektrike (gjenerimin e energjisë elektrike); ngarkuar për operimin dhe mirëmbajtjen e sistemit elektrik të transmetimit (transmetuar atë nëpërmjet rrjetit); ngarkuar për të lëvizur të energjisë elektrike mbi linjat e shpërndarjes në shtëpinë tuaj ose të biznesit (shpërndarë atë në zonën tuaj); dhe procesi i administrimit të shitjes (shpenzimet e përfshira në administrimin e shitur atë për ju).

 

(b) Një taksë e vogël i energjisë elektrike (shpesh referohet si pagesë fikse mujore, çmimi i shërbimit ose tarifë shërbimi). Kjo pjesërisht caters për faturimin, leximi metër, shërbim thirrje përgjigje, mirëmbajtje linjë shërbim dhe instalimi i ri pajisje.
Qytetar Buba, vini re se në një situatë ku ju vendosni të mos konsumojnë edhe një kWh në shtëpi ose të biznesit tuaj lokaleve gjatë muajit, (një) lart lexon zero, ndërsa (b), çmimi i shërbimit për atë muaj, siç përshkruhet në kategorinë tuaj të konsumatorëve, mbetet e faturuar kundër llogarinë tuaj. Nigerians gjithmonë duhet të ketë parasysh se koncepti i Shërbimit përgjegjës në procesin e faturimit nuk është i zbatueshëm vetëm këtu (jo një 'gjë nigerian'), por merr në pjesë të tjera të botës. Ju lutemi të lirë për të verifikuar këtë. Duke shkuar nga foluri tonë lokale, çmimi i shërbimit është një "i sigurt bankier".

On nëse privatizimi i sektorit të energjisë elektrike shkaktuar ndonjë rritje të normës ose ndryshe, përgjigja është 'Po'. Ajo e bëri, por pak. Privatizimi bëri thirrje për futjen e një regjimi të çmimeve të etiketuar Multi Urdhëresë të Tarifave të Vitit (Toll), vënë në vend nga Komisioni Elektrike nigerian Rregullator ose NERC. Ajo ka për qëllim të nxisë përcaktimin e kostos së energjisë elektrike të shitet nga shpërndarjes (dhe me pakicë) kompani nga qershor 1, 2012 në maj 31, 2017. Me pak fjalë, pa MYTO investitorët do të kishte dhënë një vend të gjerë të investimeve në këtë sektor, dhe ushtrimi i privatizimit do të kishte qenë një dështim, shërim kosto sa çmimi i ulët nuk do të kanë dhënë për investitorët. Për më shumë, Brumbull, Unë ju bëjë thirrje për të vizituar web faqen NERC-së. (Vazhdon)

1 Koment në "Letër për Qytetar Buba: Dousing Reagimit të Çmimeve të Energjisë Elektrike"

  1. honestly, a lot needs to be done about electricity in Nigeria. we plan to become among the top 20 economies in the world and in this day and age, that must definitely be achieved with better power infrastructure. i trust the government will continue to implement better policies and ensure they are effectively applied

Lini një koment

>.


*