Letter kanggo Citizen Buba: Dousing Réaksi langsung Energy

reregan listrik

Minangka aksara ing domain umum bubar dijupuk ukuran serem ing Nigeria, iku uga ora bakal metu saka Panggonan kanggo Spice munggah gaya iki ngembangaken mine - Kanggo konsumsi saka khas Nigerian. Konsumen listrik Nigerian sing panampa intended layang sandi mbukak, minangka epitomized dening Citizen Buba, sing saiki curiga (bebarengan karo mayuta-yuta saka jinis kang) saka reregan unfavorable saka daya listrik ing jaman post-privatisasi Nigeria kang.

Piece iki ngarahke ing Dousing reaksi kamungkinan unfavorable watara, lan mbusak timbangan ageng saka mata Citizen Buba kang.

Dear Buba:

Aku kepekso kanggo aplikasi judhul deskriptif, "Citizen", kanggo jeneng amarga pranyatan bilih pangarepan apa mengkono kanggo reregan utawa tarif saka sumber listrik punika bayangan murni sing kang harbored dening yuta konsumen listrik ing Nigeria. Ing tembung liyane, sampeyan lambang warga Nigerian khas, karo eyebrows wungu nggambaraké nunggu cetha apa kelakon babagan tarif kanggo kudu mbayar kanggo listrik, saiki sing mbukak pribadi usaha wis dijupuk liwat aset kanggo generasi lan distribusi saka daya listrik, amarga privatisasi bubar rampung saka sektor daya.

Iku ora metu saka panggonan nyana Returnboard umum kanggo sembarang Tambah resmi tarif saka listrik kanggo konsumen. Iki kok huruf iki katuntun ing sampeyan, minangka informasi sing luwih akeh goings-on mesthi bakal gawe pangerten umum, lan salajengipun douse sembarang reaksi umum unfavorable. Kang konsumen Nigerian aku, Aku cukup lali kamungkinan pitakonan njupuk wangun ing atine sing lunga liwat Correspondence iki.

Siji ora kudu waskito supaya metu sampeyan duwe pitakonan iki ing atine: (a) Will asil privatisasi bubar rampung ing Tambah tingkat? (b) Yen ya, apa nyoto kanggo kuwi? (c) Apa bisa rampung babagan mitigating impact ing ratepayers, yen tingkat mundhak kedaden? Sadurunge ngarahake pitakonan iki, Aku tumuju metu apa customer Nigerian saiki sambatan bab (Empu sembarang pratondo saka rega Tambah nyebabake revulsion), liwat mbuwang persil saka cahya ing apa entuk saiki bab apa supaya anyar iki ngemu kanggo kita, konsumen.

Beetle, Mugi sing éling sing iku dicokot angel takon wong kanggo mbayar produk sing ing-diwenehake, minangka daya listrik sapunika? Iku ora kabar maneh sing paling rumah tangga Nigerian lan perusahaan bisnis sing kari listrik. Customer Nigerian khas ing pasar daya listrik, kaya sing ing climes liyane, wis loro uneg-uneg dhasar kang cukup dhasar, lan sing diwenehi ing urutan prioritas – Keamanan sumber, lan rega. We are ngadhepi karo terakhir kene, minangka judhul sadurungé ing seri: iki wis ono Jeksa Agung bisa ngetokake saka sumber nalika expatiating ing distribusi kualitas daya jaringan.

Sadurunge delving menyang apa ngemu saiki minangka bagéan saka urutan anyar, please ora terus iku marang kula yen aku nudge sampeyan ngelingi sing, "Kanggo saben pitakonan, ana jawaban lumahing lan siji tuwa ". Jawaban tuwa kanggo pitakonan Panjenengan ing reregan apa tenan dadi wong tarif utawa biaya sing fitur ing tagihan listrik saben wulan. Beetle, ora lali iki – Bill saben wulan (kang Bill kanggo konsumsi energi listrik utawa listrik) punika ateges saka rong bagean:

(a) Biaya (pangisian daya energi asring diwenehi) adhedhasar energi listrik (ing kilowatt jam utawa kWh) migunakaken dening kluwarga utawa bisnis sak sasi. Iku kalebu daya sing digandhengake karo produksi saka listrik (ngasilaken listrik); daya kanggo operasi lan ngramut sistem transmisi èlèktrik (ngirim iku liwat kothak); Ngisi daya kanggo obah listrik liwat garis distribusi kanggo ngarep utawa bisnis (nyebarke ing wilayah); lan proses administrasi sales (biaya melu sampurna saka sade kanggo sampeyan).

 

(b) A Peneng listrik cilik (asring diarani saben wulan pangisian daya minangka tetep, layanan pangisian daya utawa ragad layanan). Iki sebagian caters kanggo tagihan, meter maca, layanan telpon nanggepi, pangopènan layanan baris lan instalasi peralatan anyar.
Citizen Buba, Wigati dimangerteni menawa ing kahanan ngendi sampeyan arep ora kanggo malah nganggo salah siji kWh ing ngarep utawa bisnis latar sak sasi, (a) ndhuwur maos nul, nalika (b), daya layanan kanggo sasi sing, minangka ascribed kanggo kategori pelanggan, tetep tagihan marang akun. Nigerians kudu tansah metokake ing atine sing konsep saka Service daya ing proses tagihan ora ditrapake mung kene (ora 'bab Nigerian'), nanging entuk ing bagean liya ing donya. Mangga mbebasake kanggo verifikasi iki. Arep dening parlance kita lokal, pangisian daya layanan punika "manawa bank".

On apa privatisasi saka sektor daya nyebabake sembarang Tambah tingkat utawa digunakake, Jawaban iki 'Ya'. Iku iya, nanging marginal. Privatisasi disebut kanggo introduksi saka regime reregan tagged Multi Taun Tariff Order (TOLL), sijine ing Panggonan dening Nigerian Energy Commission Regulatory utawa nerc. Punika intended kanggo pituduh netepake biaya listrik didol dening distribusi (lan toko) perusahaan saka Juni 1, 2012 Mei 31, 2017. Cekakipun, tanpa MýTo investor bakal wis diwenehi berth sudhut kanggo investasi ing sektor iki, lan ngleksanani privatisasi mesthi wis gagal, minangka reregan kurang bakal ora wis menehi Recovery biaya kanggo investor. Kanggo luwih, Beetle, Aku nggusah sampeyan kanggo ngunjungi situs web nerc kang. (Kanggo bakal terus)

1 komentar ing "Letter kanggo Citizen Buba: Dousing Réaksi langsung Energy"

  1. sajujure, kathah perlu rampung bab listrik ing Nigeria. kita rencana dadi antarane ndhuwur 20 ekonomi ing donya lan ing dina iki lan umur, sing kudu temtunipun ngrambah karo fasilitas luwih daya. i dipercaya pamaréntah bakal terus kanggo ngetrapake kabijakan luwih apik lan mesthekake lagi èfèktif Applied

Ninggalake komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.


*