Surat Warga Buba: Dousing Réaksi ka bedah Listrik (2)

bedah listrik

Bangbara, eta penting pisan pikeun Anjeun pikeun ngakuan nu MYTO nu, dina perkenalan, datang babarengan jeung subsidi pamarentah ngeunaan ongkos pikeun segmen kaitung pangdeukeutna ti tungtung (sosio-ékonomis) tina pamakéna, nu Warga 1 (R1) kategori. Salaku "subsidi teu balik wae salawasna", ieu bakal dipupus ku pertengahan 2014, sanggeus dibéré kamar kacukupan keur adjustment masarakat ka naon brings swasta pasar disetir listrik.

Nu Nigerian Muatan listrik Komisi Regulasi atawa NERC ieu straddled jeung tanggung jawab nangtukeun naon payable salaku bil ku konsumén listrik, teu ieu pausahaan sebaran daya listrik dioperasikeun pribadi atawa operator jaringan Distribusi (DNO). Tariffs ti MYTO nu teu sarua keur sakabeh DNOs.

Warga Buba, nyangka hiji ka luhur (sanajan marginal) gerak ongkos listrik salaku mana waktu dina. Ieu téh cukup eksplisit di tariffs NERC sacara, diterbitkeun dina Juni 2012, kadua muatan energi jeung muatan layanan bulanan tetep dibéré bareng jeung, pikeun rupa-rupa kategori konsumén, nu rada ningkat taunan. Dina sistim tarif Nigeria sacara, harga listrik nu reviewed saban lima taun, guna nyieun pikeun pangaluyuan jeung mastikeun recovery ongkos pikeun investor. Kami cukup watchful of teu competing jeung rékaman pegat (teu keur repetitive) leuwih ti nu nunjukkeun ayana kaluar sababaraha grounds pikeun ongkos nambahan (sanajan marginal) keur fallout tina privatisasi sector daya, saprak mah geus reasoned di sepanjang garis ieu.

Kuring teu tempo ongkos listrik rising ka dibebankeun protés umum, bade ku NERC sacara keji kawas Pakem dina bedah, jeung eling pamarentah nu mana wae éfék ripple nguntungkeun, komo mana kaayaan disruptive tina hal di handap ieu persist:

Asupan Gas (shortfall di supply gas ka tutuwuhan generasi ngajadikeun pikeun rezim daya epileptic); alokasi beban goréng dua DNO (ieu dumasar kana persentasi generasi énergi total dina nagara. Salaku mah nulis ieu, pausahaan sebaran nu komo narima kurang tina persentase nu nangtukeun); pameseran listrik bulk (sababaraha DNOs teratur kapasitas 'wobbly' meuli listrik bulk ti pasar listrik, jual di ongkos ritel pikeun ngeureunkeun pamaké); ogé sababaraha DNOs ayeuna mintonkeun tanda awal 'kacapean finansial', ku kituna keu pos-privatisasi 'galur finansial' serius - A cerminan henteu mampuh ka Cope jeung biaya operasi, suntikan dana pikeun pangropéa infrastructural jeung perluasan.

Kuring pangjurung teu ka mopohokeun naon Nigeria ieu confronted jeung geuwat – Dipasang kapasitas generating nu hovers kira-kira 9000mw; kapasitas hade dipake aya teu exceeding 5,000mw; jeung paménta nagara geuwat ditaksir di ngeunaan 16,000mw. Kaayaan ieu téh jauh tina naon urang nu kudu thumb chests urang ngeunaan. Tapi, lalaki ka tempat urang kabéh kahayang teu hiji hal leuwih-peuting, tapi ngawengku kavling kagiatan-prosés dumasar nu pasti bakal ngahasilkeun hasil positif saterusna.

Bangbara, skepticism ngeunaan bedah teu kudu nunda Anjeun off lengkep, atawa anjeun bakal sono ka leutik dina naon unfolding kagiatan dina ngahasilkeun sector di alatan tangtu. My saterusna, jeung katilu, judul di runtuyan ieu dina kakawasaan listrik sebaran pamasaran di Nigeria, "Gold di séktor power" mantuan nyabut sababaraha skala off panon anjeun.

Mah si Eneng rarasaan nu Buba masih awaits (sanggeus 'sagala grammar lila ieu') naon anu kudu dipigawé pikeun douse dampak ngaronjat bedah listrik dina ratepayers.

Geus eta lumangsung ka anjeun anu has Nigerian meakeun listrik, lamun aya, teu keur mindful nu pisan disimpen ngaliwatan ngurangan di konsumsi dina? Kuring curiga geus adegan ilahar di lingkungan Anjeun boga sababaraha lampu listrik (disebut lampu kaamanan dina wangunan) keur perpetually dina, komo di pertengahan poé. Sarua nahan bener keur bentuk sejen tina konsumsi gagabah daya. Maranéhanana anu indulge saperti dina mindeng maranéhanana anu kasurupan loudest lamun listrik tagihan 'ingkar' tetep dina tingkat maranéhanana giji. Ieu ngandung kategori konsumén anu kudu dididik dina léngkah nya éta tindakan saperti ngarobah off panerapan, lampu, atawa televisi lamun ieu teu dipake; ngarobah pikeun make florescent ci bulbs cahya; teu ngumbah pakean Atang, jsb.

Geura-giru sanggeus clamor umum hadir pikeun méter geus catered for ku nu DNOs, Kuring pangjurung ka 'pencét jalan' dumasar paménta-Sisi-Management (DSM) program - DNOs kudu teu kaulinan jeung ieu atawa bakal kuciwa. Salaku hinted dina judul saméméhna, DSM nyaéta atikan pamakéna ku Utiliti ngeunaan cara ngatur paménta listrik maranéhanana jeung beban. Ringkesanana, DSM nyadiakeun tips jeung wawasan para nasabah ngeunaan cara neukteuk dina konsumsi (nyimpen ongkos dina énergi, jeung pamustunganana nyimpen duit).

Kuring boga paket pencerahan (kaasup komo strategi kampanye umum) dina ieu, nu clarifies kumaha nyimpen panerapan sarta insentif ka konsumén énergi (e.g. bedah puncak) bisa merangsang kapentingan antara Nigerians ngeunaan cara pikeun ngahemat daya. Bangbara, teu aya magic ngeunaan eta. Motong tina konsumsi 'teu diperlukeun listrik' nya alungan pangalusna anjeun dina dousing dampak ngaronjat bedah listrik.

Salaku jalma teu ngarobah jadi gancang salaku lingkunganana, teu aya gain nyebutkeun yén jeung atikan konsumen intensip, Nigerians pasti bakal robah sapanjang naon portends Urutan anyar. Marilah urang mikir positif, jeung refrain ti keur unduly kritis – Sok smelling beurit bari cockroaches bisa ditempo crawling sakumna tempat nu.

Sedengkeun kuring milih tetep panyadia leyuran dipake dina nélépon mah salaku konsultan di pamasaran, Mah keukeuh anjeun jeung oge kulawarga Anjeun, jeung mamatahan nu kudu sok tetep warga nagara nu alus nagara gede ieu.

Salam hormat,
May Anokuru

1 komentar dina "Surat Warga Buba: Dousing Réaksi ka bedah Listrik (2)"

  1. Iteire Apollos | April 2, 2014 di 12:58 pm | walon

    I think the problem is not the price going on. The issue is to see constant light and later we can talk about the prize. If power cost should increase when the supply is not constant, then it doesn’t make any sense at all.

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.


*