Letër për Qytetar Buba: Dousing Reagimit të Çmimeve të Energjisë Elektrike (2)

çmimi i energjisë elektrike

Brumbull, është thelbësore për ju që të njohin se të MYTO, në hyrje, erdhi së bashku me subvencion qeverisë mbi normat për segmentin më të ulët (socio-ekonomikisht) i konsumatorëve, Banorët e 1 (R1) kategori. Si "subvencion nuk shkojnë të zgjasë përgjithmonë", kjo do të hiqet nga mesi 2014, duke i dhënë hapësirë ​​të mjaftueshme për rregullimin e njerëzve për atë që sjell sektori privat i tregut të shtyrë të energjisë elektrike.

Komisioni nigerian Elektrike Rregullator ose NERC është straddled me përgjegjësinë e përcaktimit të asaj që është e pagueshme si faturë nga konsumatorët e energjisë elektrike, jo këto kompani private operuar shpërndarjes të energjisë elektrike ose Rrjeti i Shpërndarjes Operatorët (DNO). Tarifat nga MYTO nuk janë të njëjta për të gjitha DNOs.

Qytetar Buba, presin një lart (megjithëse margjinale) lëvizja e normave të energjisë elektrike si shkon në kohë. Ajo është mjaft i qartë në tarifat NERC-së, botuar në qershor 2012, që të dy akuza energji dhe shoqërues fikse pagesë mujore të shërbimit, për kategoritë e ndryshme të konsumatorëve, janë rritur pak në vit. Nën sistemin tarifor të Nigerisë, Çmimet e energjisë elektrike janë të rishikohet çdo pesë vjet, në mënyrë që të bëjë për rregullime dhe për të siguruar mbulimin e kostove për investitorët. Unë jam mjaft vigjilent të mos konkurruar me një rekord të thyer (mos qenë të përsëritura) mbi të vënë në dukje disa arsye për normat e rritjes (edhe nëse margjinale) duke qenë pasojat e privatizimit të sektorit të energjisë, pasi që unë kam arsyetuar tashmë së bashku këtë linjë.

Unë nuk e shoh normat për energji elektrike në rritje të pësojë protestë publike, duke shkuar nga zëvendës-si kthetrat NERC mbi çmimet, dhe ndërgjegja e qeverisë e asnjë efekte të pafavorshme gurgullimë, madje aty ku shteti përçarës e mëposhtme vazhdojnë:

Furnizimit me gaz (mungesë në furnizimin e gazit të impianteve të gjenerimit bën për regjimin epileptik pushtet); Alokimi i varfër load dy DNO (kjo është bazuar në një përqindje e prodhimit total të energjisë në vend. Si ta shkruaj këtë, kompanitë e shpërndarjes janë edhe marrjen e më pak i përqindjes caktuar); blerjen e energjisë elektrike pjesa më e madhe (disa DNOs Kapaciteti i rregullt 'dredhur' për të blerë energji elektrike nga pjesa më e madhe e tregut të energjisë elektrike, për të shitur me ritme të shitjes me pakicë për t'i dhënë fund përdoruesit); edhe disa DNOs tani duke treguar shenjat e hershme të "lodhjes financiare ', prandaj duke shprehur post-privatizimit 'tensionet financiare' serioze - një pasqyrim i pamundësisë për të përballuar me shpenzimet operative, injeksion i fondeve për mirëmbajtjen e infrastrukturës dhe zgjerimin.

Unë ju bëjë thirrje për të mos vë re atë që Nigeria po përballet me momentin – Kapaciteti i instaluar gjenerues që rri pezull rreth 9000mw; Kapaciteti i dobishëm në dispozicion jo më tepër 5,000mw; dhe kërkesa e vendit aktualisht duke u vlerësuar në rreth 16,000mw. Kjo situatë është larg nga ajo që ne duhet të pranoj zemrat tona rreth. Megjithatë, duke marrë për të ku ne të gjithë dëshira nuk është një gjë mbi-natës, por përfshin shumë aktivitete të procesit të bazuar se me siguri do të japin rezultate pozitive më vonë.

Brumbull, skepticizëm në lidhje me çmimet nuk duhet të vënë ju off plotësisht, ose ju do të humbas në atë që shpalosur aktivitetet në rendimentin e sektorit në kohën e duhur. Im tjetër, dhe e treta, Titulli në këtë seri të energjisë elektrike të shpërndarjes marketing në Nigeri, "Gold në sektorin e energjisë elektrike" ndihmon hequr disa peshore off syve tuaj.

Unë mëndë këtë ndjenjë që Buba ende pret (pas 'gjithë këtë gramatikë të gjatë ") çfarë duhet të bëhet për të shuajnë ndikimin e rritjes së çmimeve të energjisë elektrike në ratepayers.

A ka ndodhur për ju se nigerian tipik konsumon energji elektrike, kur në dispozicion, mos qenë i ndërgjegjshëm se shumë është ruajtur përmes reduktimit në konsumin? Unë dyshoj se është një skenë e zakonshme në mjedisin tuaj që të ketë disa dritat elektrike (të ashtuquajturat dritat e sigurisë në ndërtesat) duke qenë përherë në, madje edhe në mes të ditës. E njëjta gjë vlen për forma të tjera të konsumit të pamatur të pushtetit. Ata që të kënaq në të tilla janë shpesh ata që piskat loudest kur 'mbeturinave' faturave të energjisë elektrike të mbetet në nivelin që ata dëshirojnë. Këto përbëjnë kategorinë e konsumatorëve të cilët duhet të jenë të arsimuar në hapat ishin veprime të tilla si turning off pajisje, dritat, ose televizion kur këto nuk janë duke u përdorur; ndryshuar për të përdorur llamba fluoreshente kompakte të lehta; nuk i larë rrobat në mbrëmje, etj.

Menjëherë pas zhurmë e pranishme publik për metra janë catered për nga DNOs, Unë i bëj thirrje atyre që të 'goditur në rrugë' në Demand-Side-Menaxhim (DSM) program - DNOs duhet jo lodër me këtë apo do të zhgenjeheni. Si la të kuptohet në një titull më parë, DSM është edukimi i konsumatorëve nga shërbimet komunale se si të menaxhojnë kërkesën e tyre të energjisë elektrike dhe të ngarkesës. Në përmbledhje, DSM jep këshilla dhe njohuri për klientët se si të prerë në konsumin e (për të ruajtur kosto mbi energjinë, dhe në fund të fundit të kursyer para).

Unë kam një paketë ndriçimi shpirtëror (duke përfshirë edhe një strategji e fushatës publike) në këtë, e cila sqaron se si kursim të pajisjeve dhe stimuj për konsumatorët e energjisë (e.g. çmimi pik) mund të stimulojë interesin midis Nigerians se si për të ruajtur pushtetin. Brumbull, nuk ka magji në lidhje me të. Prerje e konsumit të energjisë elektrike të nevojshme 'jo' është bast tuaj më të mirë në dousing e ndikimit të rritjes së çmimeve të energjisë elektrike.

Ndërsa njerëzit nuk ndryshojnë aq shpejt si mjedisin e tyre, nuk ka fitim duke thënë se me arsimin intensiv të konsumit, Nigerians siguri do të ndryshojë përgjatë çfarë paralajmëron rendi i ri. Le të mendojmë pozitivisht, dhe të përmbahen nga të qenit tepër kritik – Gjithmonë nuhatje një mi ndërsa Buburrecat mund të shihet zvarritje të gjithë vendin.

Ndërsa unë të zgjedhë të mbetet një zgjidhje të dobishme ofrues në thirrjen time si konsulent në fushën e marketingut, Unë uroj ju dhe të mirë tuaj të familjes, dhe këshilloj që ju duhet gjithmonë të mbetet një qytetar i mirë i këtij vendi të madh.

Juaji sinqerisht,
May Anokuru

1 Koment në "Letër për Qytetar Buba: Dousing Reagimit të Çmimeve të Energjisë Elektrike (2)"

  1. I think the problem is not the price going on. The issue is to see constant light and later we can talk about the prize. If power cost should increase when the supply is not constant, then it doesn’t make any sense at all.

Lini një koment

>.


*