Letter kanggo Citizen Buba: Dousing Réaksi langsung Energy (2)

reregan listrik

Beetle, iku penting kanggo sampeyan kenal sing MýTo ing, ing introduksi, teka bebarengan karo subsidi pemerintah ing tarif kanggo babagan paling (sosio-ekonomi) saka konsumen, ing Residents 1 (R1) Kategori. Minangka "subsidi ora budal langgeng", iki bakal dibusak dening agêng 2014, Duwe diwenehi kamar cekap kanggo imbuhan wong apa ndadekke sektor swasta pasar mimpin listrik.

Ing Nigerian Energy Commission Regulatory utawa nerc wis straddled karo tanggung jawab saka nentokake apa kebayar minangka Bill dening pelanggan listrik, ora iki perusahaan distribusi daya listrik dilakokno pribadi utawa Operator Distribution Network (Flnorth). Tariffs saka MýTo ora padha kanggo kabeh DNOs.

Citizen Buba, nyana lan munggah (sanadyan cilik) gerakan tarif listrik minangka dadi wektu ing. Iku cukup nyata ing tariffs nerc kang, diterbitake ing Juni 2012, sing loro pangisian daya energi lan daya saben wulan layanan tetep gawan, kanggo macem-macem kategori pelanggan, sing rada tambah tahunan. Ing sistem tariff Nigeria kang, prices listrik sing dideleng saben limang taun, supaya kanggo pangaturan lan mesthekake Recovery biaya kanggo investor. Aku cukup waspada ora saingan karo rekaman bejat (ora kang bola-bali) liwat pointing metu sawetara latar kanggo tarif mundhak (sanajan cilik) kang jembaré saka privatisasi sektor daya, awit aku wis ngono saluran iki.

Aku ora weruh tarif kanggo listrik Rising menyang kena protest umum, arep kanthi nerc kang kosok-kaya genggeman ing reregan, lan eling pamaréntah kang samubarang efek ripple unfavorable, malah ngendi negara mbebayani saka ing ngisor iki tahan:

Sumber gas (shortfall ing sumber gas kanggo tetanduran generasi ndadekake kanggo regime daya epilepsi); persediaan mbukak miskin loro Flnorth (iki adhedhasar persentasi saka generasi total ènèrgi ing negara. Nalika aku nulis iki, perusahaan distribusi sing malah nampa kurang persentasi diutus); tuku listrik akeh (sawetara DNOs biasa kapasitas 'wobbly' kanggo tuku listrik akeh saka listrik pasar, kanggo ngedol ing tarif toko kanggo mungkasi kedhaftar); uga sawetara DNOs saiki nuduhake pratandha awal saka 'lemes financial', Empu tjara post-privatisasi 'galur financial' serius - A bayangan saka kasekengan kanggo ngrampungake karo biaya operasi, injeksi saka dana kanggo pangopènan infrastruktur lan expansion.

Aku nggusah sampeyan ora klalen apa Nigeria wis nyudhuk karo saiki – Diinstal kapasitas ngasilaken sing hovers watara 9000mw; kapasitas migunani dhuwur ora ngluwihi 5,000mw; lan dikarepake ing negara kang saiki kang kira-kira ing babagan 16,000mw. Iki kahanan iku adoh saka apa kita ngirim thumb chests kita. Nanging, njupuk kanggo ngendi kita kabeh kepinginan punika boten bab liwat-wengi, nanging melu-melu persil saka aktivitas-proses basis sing mesthi bakal ngasilaken asil positif mengko.

Beetle, skepticism babagan reregan ora ngirim sijine sing mati rampung, utawa sampeyan bakal kantun nyilikake apa unfolding aktivitas ing ngasilaken sektor amarga ing Course. Kula sabanjuré, lan katelu, judhul ing seri iki ing daya listrik distribusi marketing ing Nigeria, "Gold ing sektor power" mbantu mbusak sawetara timbangan mati mata.

Aku condhong koyo sing Buba isih awaits (sawise 'kabeh grammar dawa iki') apa kudu rampung kanggo douse impact tambah reregan listrik ing ratepayers.

Nduweni iku wonten kanggo sing khas Nigerian nganggo listrik, nalika wis ana, ora kang lali sing akèh wis disimpen liwat abang ing konsumsi ing? Aku Suspect iku pemandangan umum ing lingkungan kanggo duwe sawetara lampu-lampu listrik (supaya disebut-lampu keamanan ing bangunan) kang perpetually ing, malah ing agêng-dina. Padha ngemu bener kanggo wangun liya saka konsumsi sembrono daya. Wong-wong sing nyenengi kuwi asring wong-wong sing ora biso dilalekke loudest nalika listrik tagihan 'nolak' kanggo tetep ing tingkat padha kepéngin. Iki ngemot kategori konsumen sing kudu sinau ing langkah-langkah padha tumindak kayata mateni Perkakas, lampu, utawa televisi nalika iki ora digunakake; ganti kanggo nggunakake florescent kompak lampu bolam; ora ngumbah klambi ing wayah sore, etc.

Sasampunipun ing Clamor umum saiki kanggo meter wis catered kanggo dening DNOs, Aku nggusah wong kanggo 'mencet dalan' ing Dikarepake-Side-Management (DSM) program - DNOs kudu ora dolanan karo utawa bakal Getun iku. Minangka hinted ing judhul sadurungé, DSM punika pendidikan saka konsumen dening keperluan carane ngatur dikarepake listrik lan mbukak. Ing ringkesan, DSM menehi tips lan kaweruh kanggo pelanggan ing carane Cut ing konsumsi (kanggo nyimpen biaya energi, lan pungkasanipun kagelar nyimpen dhuwit).

Aku duwe paket gamblang (kalebu malah strategi kampanye umum) iki, kang clarifies carane nyimpen Perkakas lan bayaran kanggo konsumen energi (e.g. reregan puncak) bisa ngrangsang kapentingan antarane Nigerians carane kanggo ngirit daya. Beetle, ana Piandel babagan. Nglereni saka konsumsi saka 'ora needed listrik' iku nang paling ing Dousing impact tambah reregan listrik.

Minangka wong ora ngganti minangka cepet lingkungan sing, ana gain matur sing pendidikan konsumen intensif, Nigerians mesthi bakal ngganti bebarengan apa portends ngurutake anyar. Ayo kita mikir positif, lan ngempet saka kang unduly kritis – Tansah kandhungan rat nalika coro bisa katon crawling kabeh liwat Panggonan.

Nalika aku milih kanggo tetep panyedhiya solusi migunani ing panggilan minangka Consultant ing marketing, Aku pengin sampeyan lan uga kulawarga, lan maringi pitutur sing kudu tansah tetep warga apik saka negara gedhe.

Yours Sincerely,
May Anokuru

1 komentar ing "Letter kanggo Citizen Buba: Dousing Réaksi langsung Energy (2)"

  1. Iteire Apollos | April 2, 2014 ing 12:58 pm | Reply

    I think the problem is not the price going on. The issue is to see constant light and later we can talk about the prize. If power cost should increase when the supply is not constant, then it doesn’t make any sense at all.

Ninggalake komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.


*