"Më ndihmoni me këshilla për Regjistroni Sperm tregtisë tim" (4)

Sperm TregtisëMe pak fjalë, Ligjet Nigerian vrenjt seriozisht në shitjen ose trafikimin e qenieve njerëzore, pjeset e trupit, dhe gjithashtu lëngjet që buron nga i tillë. Unë jam i vetëdijshëm se ka ligje që rregullojnë donacion spermës (bazuar në marrëveshjet kryesisht të papaguara dhe shitjet në rastet e pasme) në disa vende të tjera, të tilla si SHBA dhe vendet e Evropës. Në klimat e tilla, Ligjet që rregullojnë donacion spermës edhe adresimin e çështjeve si rimbursimin lejuar ose pagesën, Të drejtat dhe përgjegjësitë e donatorëve ndaj pasardhësit e tij biologjike; të drejtën e fëmijës për të dini e tij ose identitetin e babait të saj, dhe çështjet procedurale. Ata shpesh e kufizojnë numrin e shtatzënive të cilat janë lejuar nga një donator i vetëm në përgjithësi. Kjo ka bërë për diçka që mbetet në fushën e imagjinatës në Nigeri – Një regjistër qendror i donatorëve spermës.

Atje jashte, një njeri që e bën spermën në dispozicion si një donator humb të gjitha të drejtat ligjore dhe të tjera mbi fëmijët biologjike të prodhuara nga spermës e tij. Megjithatë, brenda juridiksioneve të caktuara, disa rregullime private mund të japë hapësirë ​​për të rënë dakord në një formë të bashkëpunimit prindër. Zbatueshmërinë e marrëveshjeve të tilla varion nga juridiksioni.

Të gjitha këto janë 'un-Nigerian', dhe nuk do t'u jepet ndonjë mendohet këtu në të ardhmen e afërt. Kështu që, çdo formë e riprodhimit palës së tretë ose ngopja një grua që nuk është domosdoshmërisht partner i njohur seksual i dikujt me siguri do të rrisë më shumë se okularë ballit në Nigeri.

Vendi i fesë
Unë jam i vetëdijshëm se dhuruar spermë është e ndaluar në Islam. Katolicizmi zyrtarisht refuzon përdorimin e spermës donatorëve me arsyetimin se ajo është në kundërshtim me unitetin seksuale të marrëdhënies martesore. Anëtarët e këtij besimit të krishterë të mbajë fort në idenë se lindja e një qenie njerëzore duhet të vijë si rezultat i "fruti i aktit bashkëshortore veçantë të dashurisë mes bashkëshortëve". Edhe aty ku disa grupe fetare kanë tendencë për të "kërkuar rrugë të tjera 'për dhurim të spermës thjesht në baza humanitare, zyrtarisht këto përgjithësisht të ruajtur atë donacion spermës nga një palë e tretë mbetet një shkelje e lidhjes martesore. Në mesin e grupeve fetare është një mantra se "për Perëndinë çdo gjë është e mundur". Çdo mendim i zgjedhur për mbarësimit apo riprodhimin e palës së tretë, jo vetëm që pasqyron dyshim dhe mosbesim në kompetencat e Zotit të Plotfuqishëm, flasim më pak të ngopur një grua që nuk është domosdoshmërisht partner njohur formalisht një njeriu seksual, e cila është e barasvlershme me mëkat dhe madje edhe një gjë e neveritshme.

Ndërsa më sipër ka të bëjë me vetëm dhuruar spermë, Unë nuk di ndonjë grup fetar që i jep një dremitje për çështjen për të shkuar një hap më tej, kapur për tregtimin në spermës. Çështja nuk duhet as të përmenden, sa më shumë në kuadër të këtyre grupeve në mënyrë të qartë e shohin atë si e paimagjinueshme. Përveç nëse feja 'nuk mban ujë "në mesin e atyre që tani preferojnë të bëj një të prerë në klinikat e fertilitetit për qëllime tregtare spermës, këshilla ime për të tilla mbetet "të marrë një vështrim në atë që thotë feja juaj për të dhuruar spermën dhe madje edhe të fituar para nga dhënia atë".

Këshilla mbi promovimin, nëse kërkohet
Lexuesit nuk duhet të konsiderojnë mua si në kundërshtim duke ofruar këshilla në promovimin këtu. Unë jam duke bërë këtë për dy arsye. së pari, për të jetuar deri në fjalët e mia në 'duke bërë diçka' drejt një përgjigje pozitive ndaj kërkesave të telefonuesve 'që çoi në këtë pjesë (ju lutem vini re titullin); dhe së dyti, për të shfrytëzuar atë që unë përcjell këtu si një sufler për agjencitë e zbatimit të ligjit të lidhura, si këshilla për kafshim tregtare spermës në djep, para se të bëhet modë. Në këtë mënyrë, Ky citat nga më të hershme tim shkruaj-up, "Mix Marketing: Etika e fëmijës, si produkt "duhet të theksohet: "Si qasje moderne për krime shkurtojnë inkurajon 'arsyetimin si një hajdut për të kapur një hajdut", ndërsa marketingut mbetet strumbullari i të gjitha përpjekjet e biznesit, Kjo pjesë ka për qëllim të inkurajojë ata që të përballen me përgjegjësinë e kapjen liq për të parë gjëra 'përmes syve' e operatorëve të paligjshme ... të biznesit, …përdorimin e marketingut si platformë. "

Këto mjete të krijimit të vetëdijes duket normë në disa vende të zhvilluara, kur është fjala për të "lënë të tjerët të dinë 'për subjektet kanë të bëjnë me bankat spermës dhe çështje të tjera të lidhura – Interneti (faqet e internetit, on-line katalogë kërkimit, dhe i njohur mirë motorët e kërkimit si "Google", "Bing" do të bëjnë mashtrim). Atje jashte, marrësit e ardhshëm spermës mund të afrohet një “privat” ose “drejtuar” donatorëve nga reklamat. Një ofrues i spermës ka vend për të reklamuar shërbimet e tij në “në kërkesë” faqet e internetit të arrihen lehtë nga nënat e mundshëm. grupet Web dhe regjistrat ekzistojnë edhe për ata të cilët kujdesen.

Në Nigeri, me nivelin e fshehtësisë të përfshirë dhe të subjektit të tillë duke u parë si tabu në shumicën lagjet, promovimin e tregtisë spermës në mënyrë efektive mund të marrë formën e referime të holla nga ato të bëra të jenë të vetëdijshëm mundim një tregtar spermës. gjithashtu, një vizitë në ndonjë nga qendrat e fertilitetit sprouting në shumë qytete, mund të hapë rrugën për një hetim të përmbajtur për të bërë veten në dispozicion për të "tregtisë disa llogore '.

Pavarësisht nga të gjitha ato që ai ka shprehur këtu, Unë besoj se kërkojnë të qëndrojnë në rrugët e tyre ende vazhdon, nga ana e atyre që shohin tregtare në spermës si "mënyrë të lehtë jashtë '. Çfarë ata nuk e kuptojnë është se krahu i ligjit është kohë e mjaftueshme për të ende të kapur ato brenda një mjedisi që ata e shohin si mjaft anonim. Siç edhe e bën atë më emocionuese (si ajo që ndodh në filma) për çdo agjent i zbatimit të ligjit promovimin kërkojnë, për t'u nxitur për ndalimin këtë tregti në rrugën e saj.

Bëhu i pari për të komentuar në ""Më ndihmoni me këshilla për Regjistroni Sperm tregtisë tim" (4)"

Lini një koment

>.


*