Клучни совети за наследувајќи Како Интернет чудни

За 75% на луѓето кои работат и правење пари онлајн работа како независни хонорарни преведувачи, и тие или telecommute од дома, со или да се плаќа задачи преку некои онлајн компанија и се уште работат во согласност со нивните сопствени услови и способности. На интернет има направено тоа можно за многу носивост на работни места за да се аутсорсинг на евтини работници во други земји и за нив да се плати преку онлајн обработка на уплатата опции. Многу компании во САД се намалување на севкупните трошоци од аутсорсинг повеќето од нивните работни места со персоналот во Индија и други земји, и да им плати преку PayPal или некои други интернет платните системи. Многу жени во САД, исто така, брзо да стане работа-at-home мајки и многу онлајн бизниси се доаѓа до кои се наменети за работа-at-home мајки и студенти и други хонорарни преведувачи. Вие сте затоа Хонорарен преведувач ако работите како многу или малку, како што имате желба и директно од вашиот дом преку вашата интернет-поврзан компјутер, а исто така и да се плаќа преку онлајн плаќање процесор методи. Што тогаш се некои од клучните фактори за да се придонесе за вашиот успех како работа-at-home Хонорарен преведувач?

internet freelanceri. Поставете ги вашите сопствени продуктивни часови: Мора да се разбере дека и покрај тоа што работат од утешува на вашиот дом, тоа би можело да биде разумно да се постави продуктивни часови кога не би бил нарушен од страна на посетителите или се занесувај со frivolities и ТВ. Мора да се постават одредени продуктивни часови, освен во која ќе мора да се соочи со својата работа како да сте биле во една нормална канцеларија, и можеби ќе кажете на вашите посетители да не посетите во овие часови, бидејќи ќе морате да заработите вашиот Чувајте.

II. Работа во погодна средина: Како работа-at-home Хонорарен преведувач, вашата работа може да биде член пишување, Соединетите Американски Држави, центар за повици, навики и онлајн учител, меѓу другите. Потребен ви е погодна средина каде што вашите деца нема да биде непријатност и каде можете да се концентрирате на вашата работа без никакви маржи за грешки. Замислете домот како виртуелен асистент или центар за повици и клиенти на другиот крај на линијата слушне вашите деца да плачеме и ТВ каде што одекнува, или дури и вревата на МОТОКАРИ. Запомни многу работа-at-home хонорарни преведувачи да заработи многу повеќе од оние кои заработуваат месечна плата.

iii. Не гризете повеќе отколку што може да џвака: Тоа е можно да се преоптоварување со работа ако не се грижи за обемот на работите ќе се одвиваат во. Може да се себе си и вашата работа за квалитет победат би можеле да страдаат за тоа кога стресот почнува да се земе за патарина за вас. Замислете да има печатни и граматички грешки во вашиот веб содржина пишување работа само затоа што вашиот мозок се гаси од над труд. Иако онлајн работни места може да дојде во lulls и во високи барања, мора да прифаќа нови работни места сте сигурни дека само на комплетирање без препуштајќи му се на нивниот квалитет страдаат, и може да всушност се разгледа аутсорсинг кога ќе се заглави со премногу работа и мора да се исполнат роковите.

iv. Чувајте добра книговодство сметки: Ако сте жител во САД, не заборавајте дека мора да плаќаат данок на IRS ако заработуваат повеќе од $600 како слободна пракса во која било дадена година, и ти исто така може да треба да се надомести некои мали трошоци и покрај тоа што се работи од дома. Одржување добри сметките на вашите приходи, извори на онлајн работни места, рокови работа, и други важни јазичиња релевантни за вашата работа ќе ве стави позиција каде што ќе може да се утврди вашиот финансиската состојба од само еден поглед од книги.

во. Повеќе извори на онлајн приходи: Кога се работи како слободна пракса онлајн, што често не се квалификувани за осигурување accruable на нормална компанија персоналот. Вие не се квалификувани за медицински осигурување, 401к бенефиции, и други работи надоместоци меѓу другите; Затоа, мора да се осигура дека ќе добие повеќе извори на приходи онлајн, така што ако некој клиент или извор ненадејно пресушува, можете да добиете заедно со другите без страдање било жртва додека сеуште заштеда за утре.

Биди прв да коментира на "Клучни совети за наследувајќи Како Интернет чудни"

Остави коментар

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени.


*